Kalite farkı

TÜRKİYE Ligi bu sene çok dengesiz. Resmen aşağıdakiler ile yukarıdakiler oldular. Umarım, 3-4 hafta sonra düşen takımlar kesinleşmez.

Haberin Devamı

Öyle bir şey olursa ligin tadı tuzu kaçar. Dün Konyaspor’a bakıyorum, gücü yok. Bir alt kümede oynayabilecek bir takım görüntüsünde. Zaten boşuna asansör olmadı. Bir düşüyor, bir çıkıyor.
Fenerbahçe bu takım karşısında hiç zorlanmadan, biraz gaza bastı işi bitirdi sonra da rölantide gitti. Kendini hiç riske zormadı. Haklılar, haftaya öyle veya böyle Galatasaray ile oynayacaklar. Niye kendilerine sakatlık yaratsınlar veya kart görsünler.
Ä°ÅŸi bitirdiler
Konyaspor bu kadar iyi değil de Fenerbahçe o kadar rahat mı kazandı? Hayır, o zaman da Fener’e haksızlık yaparız. Sarı lacivertliler, daha evvelki haftalara göre iyi mücadele ediyorlar. Oyunu daraltıyorlar, rakibe baskı yapıyorlar. Peki idealini mi yapıyorlar? Hayır ama bir kımıldama var.
Alex’in olmaması dün sırıtmadı. Emre onun yokluÄŸunu kapattı. Ama bu diÄŸer maçlarda da olur mu tartışılır. Sarı lacivertlilerdeki en büyük kazanç hücumdaki çabuk oyuncular. Maçı 4-1 yapan Fenerbahçe’de gollerin hepsi ÅŸahsi beceri. Onlarda da aman aman bir hazırlık pası, oyunu kenarlara yayma, rakibi yan ortalarla hırpalama gibi özellikler yok. Çabuk adamlar, kiÅŸisel hareketler ve çabuk goller... Yani foto ÅŸipÅŸak. Böylece iÅŸi bitiriyorlar. Â
Hakem de dün akşam çok rahat maç yönetti. Çünkü futbolcular da iyi niyetlilerdi. Maçın 4-1 olması, 2 penaltı olmasını ve 2 penaltı pozisyonunu tartışmaya getirmeyecek. Ama 21. dakikada olan pozisyon ile 90. dakikada olanlar tartışılmayacak. Kısacası sarı lacivertliler zorlanmadan bu maçı kazandı. İki takım arasındaki kalite farkı skoru belirledi.

BEÄžENDiM

Haberin Devamı

Fenerbahçe’deki çabuk oyuncular rakip de durursa çabuk gol yapıyorlar.

BEÄžENMEDiM

Konyaspor’un bu futbolunu.

DÄ°KKAT

Bu farklı galibiyet Fenerbahçe’yi aldatmasın.

Yazarın Tüm Yazıları