Güven bitmiş

GALATASARAY bildiğiniz gibi... Yine kötü... Yönetim, tüzük peşinde. Rijkaard, sakat futbolcuların peşinde. Futbolcular, milli maç arasında dinlenme peşinde.

Haberin Devamı

Galatasaray defansı da aynı Beşiktaş gibi oynadı. Daha doğrusu, Galatasaray’ın defans anlayışı da, Beşiktaş’ın defans anlayışı gibiydi. Rakibi çok önde karşılamaya çıkıyorlar, hücuma gidenler geri dönmüyor. Ankaragücü de aman aman bir futbol oynamadı. Ama böyle bir Ankaragücü, araya atılan toplarla 59. dakikada üçüncü golünü buldu.
G.Saray’da seyirci de yönetime ve Rijkaard’a olan güvenini yitirmiş. Her an patlamaya hazır bir bomba gibiler. Çünkü G.Saray hiçbir şey oynamıyor. İyiye gitmesi açısından da, en ufak bir ışık görünmüyor. Dün geceki G.Saray, Kadıköy’den de hüsranla döner. Bunun için atomu yeniden parçalamaya gerek yok.
Baros birşeyler yapmaya çalışıyor. O da ne zaman? Topu ona getirebilirlerse. Ama topun ona gelmesi de çok zor. O işler de bir tek Ayhan’ın üzerine kalmış. Yazık, tek başına onun da gücü bir yere kadar yetiyor. Ne çizgiye inip, rakibi açıp, kenardan orta yapıyorlar. Ne de verkaç. Ne de şut.

Haberin Devamı

Bu nasıl futbol

GALATASARAY’ın attığı iki gole bakın, tamamen karambol golü. Baros’un vuruş becerisi. Ankaragücü’ne bakıyorsunuz, onlar da orta sahada büyük pres yapmıyorlar. Mümkün olduğu kadar geriye kaçarak oynuyorlar. Orta alanda Galatasaray’ın rahat rahat mesafeyi kat etmesini sağlıyorlar. Düşünün böyle bir takıma karşı Galatasaray, topları karşıdan şişiriyor. İnanılır gibi değil.
Ankaragücü defansı da, vurabildiğine çıkıp vuruyor. Zaten vuramadığı iki pozisyon da gol oldu. Ankaragücü’nün biraz daha cesaretli oynaması gerekirdi. Rakip zaten 10 kişi kalmış. 10 dakika aranda pas yapsan, rakip havlu atacak. Çünkü fizik olarak da iyi değiller.

Suçlular belli

BAROS sakatlanıp çıktıktan sonra G.Saray tamamen bitti. Ankaragücü daha akıllı çıkmaya başladı ve dördüncü golü de buldu. Ümit Özat, iyi şeyler yapacağının sinyalini veriyor. Yeter ki rahat çalışsın. Bir iki hamle ile bu Ankaragücü, ilk 6, ilk 7’ye girmeye uğraşır.G.Saray’a bakarsanız, onlar başka işlerle uğraşıyorlar. Gündem değiştirmeye çabalıyorlar. Güçsüzlüklerini, ahenksizliklerini, temposuzluklarını başka yollarla kapatmaya uğraşıyorlar. Seyircisini kandırıyorlar. Bakmayın siz, “Rijkaard istifa” sözlerine. Orada suçlu Rijkaard değil, orada bir tek hatalı grup var. Başkan Polat ve yönetim kurulu. Ama onlar, önlerine başkalarını iterek, kaos yaratarak arkaya kaçıyorlar. Nereye kadar kaçarlar bilemem.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

A.Gücü’nün hırsını ve mücadeleciliğini.

BEĞENMEDiM

G.Saray’ın akordunu ve sahadaki duruşunu.

DİKKAT

Bu G.Saray, F.Bahçe derbisinden büyük hezimetle dönebilir.

Yazarın Tüm Yazıları