Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

Baraj, hem elektrik hem film üretecek

FENERBAHÇE’nin Batman’a yaptığı dostluk gezisinin hemen ertesi günü Avusturya’ya geldiğimden bir süredir siyasi gündemin dışındayım.

O nedenle özellikle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün vereceği 29 Ekim resepsiyonuna CHP’nin katılıp katılmayacağı tartışmalarına yakından bakamadığım için gelen telefon ve maillere yanıt vermek istemedim.
Aslında yapılacak bir değerlendirme de yok; Kemal Kılıçdaroğlu CHP’yi dönüştürmek istiyor ve bunun çok sayıdaki işaretini de verdi.
TBMM’nin açılışında Gül, salona girerken ayağa kalkma, akşamki resepsiyona katılma kararları da bunun sadece iki örneğiydi.
Beklenti bu havanın sürecek olmasıydı, sürmeyecekse bugüne kadar atılan adımların halka anlatımında zorluk çekilmez mi?
ARALIKTA ‘MOTOR’ DENECEK
CHP tartışması süredursun, ben Batman’dan devam etmek istiyorum. Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir ile uzun yıllardır tanışırız.Kızı Ebru Özdemir’in sinemaya olan hayranlığını da çok yakından bilirim, Ankara’daki sinema etkinliklerindeki aktif tutumuna herkes de tanıktır.
Yaklaşık 2 yıl önce kendisine “Neden sinema sektörüne girmiyorsunuz” diye sorunca, “Aksine girmek istiyorum; hatta bol bol senaryo da okuyorum; ama babam biraz farklı bakıyor” demişti. Bunun üzerine bir sinemasever olarak hemen hemen her karşılaşmamızda Nihat Özdemir’e sinema sektörüne yatırım yapmaları konusunda epey dil döktüm, hani ‘başında boza pişirdim’ desem yeridir. İki kez de üçümüz ‘sinema yemeği’ yedik, Nihat Bey’i ikna etmeye çalıştık.
Özdemir için Siirt’te yapımını sürdürdükleri Alkumru Barajı ayrı bir heyecan. Geçen yıl da daveti üzerine baraj inşaatına gittik, o kadar heyecanla bilgi veriyorduk ki buna rağmen araya gidim, “Burası tamam da şu sinema işi ne olacak” diye sorunca gülerek şu yanıtı verdi: “Anladım kurtuluş yok. Ebru bir yandan, sen bir yandan. Şimdi yazma; ama söz, buradan elektrik üretilmeye başladığı an ‘motor’ da denecek.”
Batman’da da bu sözünü anımsatınca, “Tamam şimdi yazabilirsin, sözüm söz; aralıkta elektrik üretimi başlıyor, ‘motor’ da deniyor” dedi.
YA ARKEOLOJİ MÜZESİ
Türk iş dünyasının kültür ve sanat alanında devletin yapamadığı birçok şeyi daha kolaylıkla yapabileceği ortada ve bunun çok güzel örnekleri de verildi.
Özdemir Ailesi’nin sinema yatırımını da aynı çerçevede görebiliriz.
Yine Ankaralı olan Çarmıklı Ailesi de hem Ilısu Barajı’nı hem de Marmaray’ı inşa ediyor ve iki proje de arkeolojik çalışma ve tartışmalarla sürüyor. Çarmıklı Ailesi de dünyanın en zengin arkeoloji varlığına sahip ülkelerden biri olan Türkiye’de iddialı bir arkeoloji müzesi yapımına başlasa ne güzel olur.
Bu konuyu Nurettin, Erol ve Oğuz Çarmıklı kardeşlere açtığımda üçü de “Neden olmasın; ama önce iki projenin seyrini görelim” dediler.
Hani artık, devletin de katkısıyla zamanı gelmedi mi diye sormak gerekiyor.
TAŞ ATAN ÇOCUKLAR NOTU: Batman’da içinde bulunduğumuz otobüsün taşlaması ile ilgili çok sayıda mail ve telefon aldım. Biliyor musunuz, Pekin-Paris Rallisi’ne katılan o güzelim arabalar da Gürbulak’tan girdikten sonra yine çocuklar tarafından taşlanmış, camları kırılmış. Yani o çocuklarımız yabancı belledikleri herkesi taşlıyorsa o zaman sorun,
BDP’nin de sorunu.
Yazarın Tüm Yazıları