Bombalı evi bulamadı

Güncelleme Tarihi:

Bombalı evi bulamadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 00:00

Sanık, tanık ve gizli tanık olan Ergenekon davasının kilit isimlerinden Osman Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi’nin bombalanması öncesi toplanılan ve bombaların teslim edildiğini söylediği evleri bulamadı.

Yıldırım Ataşehir’deki arama için “Arabayı ben kullansaydım evi bulurdum” dedi.

ERGENEKON davasının hem sanığı hem tanığı hem de gizli tanığı durumundaki Osman Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi’nin bombalanması öncesinde toplantı yapıldığını ve bombaların teslim edildiğini öne sürdüğü Ataşehir’deki 2 evi yaklaşık 2,5 saatlik arama sürecinde bulamadı. Naip hâkim Hüsnü Çalmuk ve savcı Nihat Taşkın eşliğinde sürdürülen arama çalışmaları sonunda Osman Yıldırım’ın, bombaları teslim edildiği ileri sürülen evleri bulamadığı tutanağa geçirildi. Osman Yıldırım, evleri bulamamasının sebebini, “Arabayı ben kullansaydım evleri bulurdum. Arabayı kullanmadığım için evleri bulamadım” diyerek açıkladı. Olay yerine gidilen minibüse Osman Yıldırım’ın avukatı Murat Eken ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün avukat kızı Zeynep Küçük de bindi.
Gazeteciler engellendi
Minibüsünün hareket etmesinin ardından çevrede güvenlik önlemi alan polisler, yolu trafiğe kapatarak gazetecilerin takibini engellediler. Keşfin ardından Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önünde basın açıklaması yapan avukat Zeynep Küçük, “Duruşmalarda ve savcılıkta verdiği ifadelerinde sözde toplantı yapıldığını ve bombaların verildiği evleri eliyle koymuş gibi bulacağını iddia eden Osman Yıldırım, saatlerce süren aramaya rağmen evlerin yerini bile tarif edememiştir. Saatlerce gezdik. 2 defa Migros’un önüne gelerek sıfırdan aramaya başladık. Ancak bir sonuç çıkmadı” dedi. Avukat Vural Ergül de yaptığı açıklamada, “Daha önce davul zurna eşliğinde aramalar yapan, yandaş gazetecileri operasyon öncesinde arayarak bilgi veren polis, bugün yol keserek gazetecileri engelledi. Osman Yıldırım’ın evleri bulamayacağını bildikleri için mi bu yönteme başvurdular? Bu noktayı da kamuoyunun dikkatine sunuyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!