Yerliye güven

BİRBİRİNE benzer stilde oynayan iki takım... İkisi de çok geriye gelmeden oynayan, mümkün olduğu kadar pres yapmaya çalışan iki takım...

Haberin Devamı

Öyle olunca da heyecanı yüksek, mücadelesi yüksek bir maç oldu ama kalite derseniz, çok iyi değil. Çünkü futbolcuların oyunu okuma şekilleri ve kaliteleri belli. Mesela bir Guti, istediği şekilde topu kullanıyor, yönlendiriyor. Ama bir Engin, çok kabiliyetli olmasına, çok iyi bir kumaş olmasına rağmen bazen gereksiz sinirlenerek oyundan kopuyor. Mesela Burak... İyi meziyetleri var ama aklı fikri şeytanlıkta. Nasıl düşerim, hakemi aldatırım havasında. Bazen harbiden de tekme yiyor ama bu sefer de inandıramıyor.
İki takım da defans anlayışında rakip kontratağı çok rahat yedikleri için bu sefer taktik fauller yapıyorlar. İşte burada hakemlerin sahneye çıkması, bu taktik faulleri yapanları cezalandrıması lazım. Eğer bunları sarı kartsız geçirirseniz, güçlü ve kabiliyetli olanın hakkını yersiniz.
 Düzgün santrfor lazım
Ben, Bernd Schuster’in yerinde bu maça Bobo ile başlardım. Çünkü Nobre, bu tarz rakiplere karşı özellikle deplasmanda faydalı değil. Bunu da Schuster’in anlaması lazım. Bu sefer Bobo’yu alınca orta sahadan oyuncuyu çıkarttı. Öyle olunca da Trabzonspor orta alanda sahneye çıktı. Yani Schuster, Trabzonspor’un ekmeğine yağ sürdü. Trabzonspor’a düzgün bir santrfor lazım. Bu bas bas bağırıyor. Yoksa, böyle yukarılarda tutunamazlar.
Türk futbolunda bir hastalık var; yabancı oyuncu hayranlığı. Stoper alıyorlar, libero alıyorlar, orta sahada koşan adama yabancı hakkı kullanıyorlar. Ondan sonra alt yapılarımız çok iyi işliyor diyorlar. İşte dün bir çocuk çıktı, Trabzonspor’un alt yapısından. Yabancılardan bir farkı var mıydı?
Yattara’nın torunları
Kuddusi, sarı kartlarda hatalar yaptı. Mesela, 61’de Hilbert’e Engin’e yaptığı hareketten dolayı kesin sarı kullanması gerekirdi. 63’te Burak’a hakemi aldatmaktan dolayı yine sarı kullanması gerekirdi. Gerekli yerlerde kartı kullanmazsan, maçı kendi ellerinle zora sokarsın.
Trabzonspor Yattara’dan hala bir şeyler bekliyor. Herhalde 4-5 sene daha beklerler, bu arada Yattara’nın da torunları olur. Bu şehre yerleşir. Bir hırdavatçı dükkan açar, ilelebet bu şehirde yaşar.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

İki takımın da mücadele hırsını beğendim.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Futbolun kalitesini beğenmedim.

DİKKAT

Engin, böyle oynarsa faydalı, ama takımını 10 kişi bırakabilir.

Yazarın Tüm Yazıları