Alex'siz olmaz

DÜN geceki maç Fenerbahçe için skordan ve galibiyetten de öte başka bir olayı gösterdi. Neydi bu? Aykut’un artık Alex’ten kurtulma olayı kapandı.

Haberin Devamı

Onun yapacağı bir şey var; Alex’le çok iyi geçinecek ve takımın bütün şeklini ona göre kuracak. Neden? Dia ile Niang’ın gelmesi Alex’i bu takımda şart haline getirdi. Çünkü bu iki oyuncu hem çabuk hem de süratliler. İlk çıkış, yani patlamaları da iyi. Bu özelliklere sahip oyunculara kim top atar Fenerbahçe’de? Alex.
Şimdi Fenerbahçe’nin yapacağı başka bir şey var; arkada oynayacak çift savunmacı oyunu sıkıştırmalı. Yani takımı ileri çıkarmaları ve geriye kaçmamaları lazım. Böyle olunca Alex de daha başarılı olacak... Dia da Niang da. Ama bu maç Fener’i aldatmasın çünkü Gençlerbirliği eski Gençlerbirliği değil. Böyle olduğu halde bile 70. dakikaya kadar Niang ve Dia’ya arkadan gerekli destek gelmedi. Ama iş bittikten sonra bu sefer rakip ceza alanında Gökhan Gönül ile Andre Santos’u gördük. Aslında bu üçüncü gol, Fenerbahçe için iyi bir işaret. Takımın hırslı olduğunu gösteriyor.
Hepsi Alex’i istiyor
Aykut kadroyu iyi kullanabilirse, Fenerbahçe bu sene iş yapacak. Orada tek olay; Emre-Alex liderliği. Gördüğüm kadarıyla futbolcuların çoğunluğu Alex’i seviyorlar. Daha da önemlisi Fenerbahçe seyircisi Alex’i çok seviyor ve özellikle de sahip çıkıyor. Bence de doğru yapıyorlar. Çünkü Alex, oyunculuğuyla, insanlığıyla ve saha içi davranışlarıyla hakikaten örnek bir adam. Ama onu son 2-3 aydır gereksiz yere üzdüler. Seyirci de bu işin farkına vardı ki, tepkisini Alex’ten yana koydu.
Fenerbahçe’de düzelme var fakat Gençlerbirliği takımında bozulma devam ediyor. Ankaralılarda bir sakatlık var ama nerede? Geçen hafta kazanılan Ankaragücü maçından sonra İlhan Cavcav, teknik direktör Thomas Doll’un arkasında olduğunu söylemişti. Bu demektir ki, böyle giderse Thomas Doll yolcu. Çünkü İlhan Abi bazen öne geçer bazen arkaya, ama kesin işi bitirir. Görüntü de o.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin kazanma hırsını ve oyunu daraltmasını...

BEĞENMEDiM

Gençlerbirliği futbolcularının mücadelesini.

DİKKAT

Her takım Gençlerbirliği olmayacak. Fenerbahçe defansı bu maçta sırıtmadı ama biraz dirençli takımlar karşısında ne yaparlar meçhul?

Yazarın Tüm Yazıları