GİRİŞ
MENÜ

Hürriyet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.683.431 haberi bulunmuştur.

Hürriyet Haberleri

ABDden İrana yeni yaptırımlar

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Önümüzdeki günlerde ABD, füze ve insansız hava aracı programı da dahil olmak üzere İran'ı hedef alan yeni yaptırımların yanı sıra İslam Devrim Muhafızları Ordusu'nu ve İran Savunma Bakanlığı'nı destekleyen kuruluşlara yeni yaptırım uygulayacak.

16.04.2024Dünya
RESMİ GAZETE KARARLARI 17 NİSAN 2024 | Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi... Bugünkü Resmi Gazete kararları

RESMİ GAZETE KARARLARI 17 NİSAN 2024 | Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi... Bugünkü Resmi Gazete kararları!

Resmi Gazete atama kararları 17 Nisan 2024 yayınlandı. Atama kararları, yönetmelikler ve tebliğlerin günlük olarak yayınlandığı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete'de yer aldı. 7 Ekim 1920 günü kurulan ve 7 Şubat 1921 tarihinden itibaren çıkmaya başlayan Resmi Gazete kapsamında meclis ve cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yasa, kararname, yönetmelik, genelge gibi kararlar halkla paylaşılıyor. Peki, bugün Resmi Gazete atama kararları neler? İşte, 17 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler.

16.04.2024Bilgi
Buzağı desteği ne zaman yatacak 2024 Buzağı destek ödemesi yattı mı 2.Dönem buzağı desteği başvuru tarihleri

Buzağı desteği ne zaman yatacak 2024? Buzağı destek ödemesi yattı mı? 2.Dönem buzağı desteği başvuru tarihleri!

Buzağı desteğinin ne zaman yatacağı, hak sahibi çiftçiler tarafından takip ediliyor. 1. Dönem başvurularının ocak ayında tamamlanmasının ardından 2. Dönem başvuruları 1 Nisan 2024 - 17 Haziran 2024 tarihleri arasında tamamlanacak. Devletin Tarım ve Hayvancılık için verdiği destek kapsamında hesaplara yatırdığı buzağı destekleme ödemeleri başvurular ile beraber gerçekleşecek. Destekten ise en az 4 ay yaşamış, programlı aşıları tamamlanmış ve 2023 doğumlu buzağılar faydalanıyor. Peki, buzağı destek ödemesi ne zaman yatacak? Buzağı desteği yattı mı? İşte, ayrıntılar.

16.04.2024Bilgi
DGS BAŞVURU TARİHİ 2024 | Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) ne zaman, başvurular başladı mı İşte ÖSYM DGS sınav takvimi

DGS BAŞVURU TARİHİ 2024 | Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) ne zaman, başvurular başladı mı? İşte ÖSYM DGS sınav takvimi

DGS sınav ve başvuru tarihi 2024 ÖSYM sınav takvimi ile belli oldu. ÖSYM tarafından Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) bu yıl haziran ayında gerçekleşecek. DGS başvurularını adaylar ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden aday T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile tamamlayacaklar. 2024 DGS sınavı başvuru kılavuzunda sınav ücreti bilgisi yer alacak. Peki, DGS ne zaman, başvurular başladı mı? İşte, 2024 DGS sınav tarihi ve başvurular ile ilgili bilgiler.

16.04.2024Bilgi
Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi hangi kanalda Konferans Ligi Fenerbahçe Olympiakos Çeyrek Final maçı ne zaman, saat kaçta Acun Ilıcalı açıkladı

Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi hangi kanalda? Konferans Ligi Fenerbahçe Olympiakos Çeyrek Final maçı ne zaman, saat kaçta? Acun Ilıcalı açıkladı!

Fenerbahçe-Olympiakos maçı canlı yayını için nefesler tutuldu. Avrupa'da ülkemizi temsil eden Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Olympiakos'u konuk edecek. Olympiakos karşısına ilk maçta aldığı mağlubiyeti, Saraçoğlu'nda lehine çevirmeye çalışacak olan Sarı-Lacivertli ekip, adını yarı finale yazdırmak için ciddi mücadele verecek. Fenerbahçe karşılaşmada alacağı üç puan ile kupaya bir adım daha yaklaşacak. Sporseverlerin heyecanla beklediği Fenerbahçe-Olympiakos Konferans Ligi Çeyrek Final mücadelesi öncesi Acun Ilıcalı yaptığı açıklamada kanal bilgisini paylaştı. Peki, Fenerbahçe-Olympiakos maçı hangi kanalda, şifresiz mi yayınlanacak? Fenerbahçe Olympiakos çeyrek final maçı ne zaman, saat kaçta? İşte, o karşılaşma hakkında bilgiler.

16.04.2024Futbol
ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK Cumhurbaşkanı Erdoğandan 2024 öğretmen atamasıyla ilgili son dakika açıklama: Öğretmen atama takvimi belli oldu mu, MEB başvuru kılavuzu yayınlandı mı

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2024 öğretmen atamasıyla ilgili son dakika açıklama: Öğretmen atama takvimi belli oldu mu, MEB başvuru kılavuzu yayınlandı mı?

Öğretmen ataması son dakika açıklamayla gündeme geldi. Eğitim fakültesi mezunu öğretmen adaylarının aylardır beklediği 2024 yılı öğretmen atamaları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulundu. Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'öğretmen ataması yapılacak mı?' sorusuna "Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." yanıtını verdi. Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi gibi pek çok alanda yapılacak olan 2024 yılının ilk öğretmen atamasında, 2023 KPSS puanları dikkate alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) başvuru kılavuzunda kontenjanları ve kadro sayıları da ilan edilecek. Peki, hangi branştan kaç öğretmen alınacak? Öğretmen ataması ne zaman, başvuru kılavuzu yayınlandı mı? İşte, o konular hakkında bilgiler.

16.04.2024Bilgi
SÜPER LOTO SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI Milli Piyango Online (Canlı çekiliş tıkla öğren) | 16 Nisan 2024 Süper Loto çekiliş sonuçları açıklandı: 39 milyon TL devretti

SÜPER LOTO SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI Milli Piyango Online (Canlı çekiliş tıkla öğren) | 16 Nisan 2024 Süper Loto çekiliş sonuçları açıklandı: 39 milyon TL devretti!

Süper Loto sonuçları sorgulama ekranı 16 Nisan 2024 Milli Piyango Online üzerinden erişime açıldı. Heyecanla beklenen 16 Nisan tarihli Süper Loto canlı çekilişi, Sisal Şans tarafından noter huzurunda gerçekleşti. Milli Piyango TV Youtube kanalından ve hurriyet.com.tr'den takip edilen çekiliş sonrası Süper Loto sonuçları ve kazandıran numaralar ilan edildi. Çekilişte 6 bilen çıkmadı ve tam 39.264.505,38 TL devretti. 5 bilenler, 4 bilenler ve 3 bilenler de diğer ikramiyelerin sahibi oldu. Peki, hangi numaralar kazandı? İşte, 16 Nisan 2024 Süper Loto çekiliş sonuçları sorgulama ekranı ve çekilişle ilgili ayrıntılı bilgiler.

16.04.2024Bilgi
9. YARGI PAKETİ SON DURUM 2024 | 9. Yargı Paketi ile ceza indirimi var mı, içeriği neler Yeni yargı paketi ne zaman çıkacak TBMMde gündeme geliyor

9. YARGI PAKETİ SON DURUM 2024 | 9. Yargı Paketi ile ceza indirimi var mı, içeriği neler? Yeni yargı paketi ne zaman çıkacak? TBMM'de gündeme geliyor!

9. Yargı Paketi TBMM'de gündeme gelmeye hazırlanıyor. 1.5 aylık tatilin ardından yoğun mesai ile çalışmaya başlayan Meclis'te 9. Yargı Paketi değerlendirilecek. Adalet Bakanlığı, hazırlanan 9'uncu yargı paketinde cezasızlık algısının kırılmasına yönelik düzenleme ile bu doğrultuda, denetimli serbestliğin cezayla orantılı hale getirilmesi ön görülüyor. Yeni yargı paketinde hükümlülerin koşullu salıverilme süresinin beşte birini denetimli serbestlikte geçirmesi formülü üzerinde durulacak. Yargı paketindeki bir diğer madde de kadınların soyadı hakkına ilişkin bir değişiklik olması ön görülüyor. Çalışmalar devam ederken ceza infaz indirimi yargı paketinde var mı? sorusu da gündeme geldi. Peki, 9. Yargı Paketi maddeleri neler, içeriği ne? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.

16.04.2024Bilgi
AUZEF SINAV TAKVİMİ 2024 | AUZEF Ara (Vize) sınavları ne zaman, nasıl yapılacak İstanbul Üniversitesi AUZEF sınav tarihleri açıklandı

AUZEF SINAV TAKVİMİ 2024 | AUZEF Ara (Vize) sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? İstanbul Üniversitesi AUZEF sınav tarihleri açıklandı!

AUZEF vize sınav tarihleri 2024, İstanbul Üniversitesi akademik takvimi ile belli oldu. Bahar dönemi ön kayıtlarını 19 Şubat - 25 Mart tarihlerinde yapan öğrenciler, AUZEF ara sınavlarına mayıs ayında katılım sağlayacak. Her ders için 20 sorunun sorulacağı AUZEF sınavlarında öğrencilere 30 dakika süre tanınacak. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) sınavları öncesi, sınav belgesi AKSİS Öğrenci Otomasyon sistemi üzerinden yayınlanacak. Peki, AUZEF sınavları ne zaman? AUZEF ara sınavları nasıl olacak? İşte, AUZEF bahar dönemi vize sınavı takvimi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

16.04.2024Bilgi
Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi

Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi

RESMİ Gazete'de yayımlanan karara göre Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi.

16.04.2024Gündem
Galatasaray, Nicolo Zaniolo için 30 milyon Euro istiyor

Galatasaray, Nicolo Zaniolo için 30 milyon Euro istiyor

Galatasaray, Aston Villa'nın Nicolo Zaniolo opsiyonunu kullanmaması durumunda rakamı belirledi.

16.04.2024Futbol
POMEM ÖN BAŞVURU SONUÇLARI 2024 SORGULAMA | 31. Dönem POMEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı 7500 polis alımı sınav parası nasıl yatırılır

POMEM ÖN BAŞVURU SONUÇLARI 2024 SORGULAMA | 31. Dönem POMEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? 7500 polis alımı sınav parası nasıl yatırılır?

31. Dönem POMEM ön başvuru sonuçları için adayların gözü kulağı pa.edu.tr üzerinden yapılacak açıklamaya çevrildi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından toplam 7.500 polis alımı başvuruları 4 - 14 Nisan 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Yapılan değerlendirme işleminin ardından POMEM sınavlarına katılmaya hak kazanan adaylar pa.edu.tr internet adresinden sonuçlarını öğrenecek. POMEM başvuru sonuçları açıklandıktan sonra sınav ücreti yatırılması için sınav ücret ve hesap bilgileri www.pa.edu.tr adresinden duyurulacak. Peki, POMEM başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 31. Dönem POMEM sınav parası nasıl yatırılır? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.

16.04.2024Bilgi
Halka arz takvimi 17-19 Nisan 2024: Rönesans Gayrimenkul (GYO) kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu Talep toplama başlıyor Rönesans Gayrimenkul halka arz ne zaman

Halka arz takvimi 17-19 Nisan 2024: Rönesans Gayrimenkul (GYO) kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu? Talep toplama başlıyor! Rönesans Gayrimenkul halka arz ne zaman?

Halka arz takvimi ile Rönesans Gayrimenkul talep toplama tarihleri belli oldu. Yatırımcıların takip ettiği bu haftaki halka arz takvimi açıklandı. SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) Rönesans Gayrimenkul'un halka arzına onay verdi. Buna göre bu hafta halka arz olan Rönesans Gayrimenkul toplam 4.5 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın gerçekleşmesi ile halka açıklık oranı yüzde 10.08 olacak. Şirketten yapılan açıklamada nominal değeri 33 milyon 357 bin 450 TL olan payların halka arz edileceği bildirildi. Peki, Rönesans Gayrimenkul halka arz ne zaman, kaç lot veriyor? Rönesans GYO katılım endeksine uygun mu? İşte, ayrıntılar.

16.04.2024Bilgi
FETÖden aranan emniyet müdürü noterde yakalandı

FETÖ'den aranan emniyet müdürü noterde yakalandı

FETÖ terör örgütü üyesi olma suçundan aranan 1. sınıf emniyet müdürü Hasan Hüseyin Şahinkaya, Muğla'nın Fethiye ilçesinde noterde işlem yaparken yakalandı. Adliyeye sevk edilen Şahinkaya tutuklandı.

16.04.2024Gündem
SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU 17 NİSAN 2024 ||  Az önce nerede deprem oldu,  kaç şiddetinde Malatyada bir deprem daha İşte AFAD ve Kandilli bugünkü son depremler listesi

SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU 17 NİSAN 2024? || Az önce nerede deprem oldu, kaç şiddetinde? Malatya'da bir deprem daha! İşte AFAD ve Kandilli bugünkü son depremler listesi

Malatya son dakika depremi AFAD ve Kandilli verilerine yansıdı. AFAD'dan alınan bilgiye göre Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin derinliğini 5.0 KM olarak duyurdu. Deprem Adıyaman, Adana ve çevre illerden de hissedildi. Son deprem Kandilli ve AFAD listesi hemen her gün olduğu gibi bugün de hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Son olarak Malatya, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ta peş peşe depremler meydana geldi.  Peki, son deprem nerede ne zaman oldu. Merak edenler için güncel ve canlı son depremler listesini haberimizde derledik. Peki, en son nerede deprem oldu? İşte güncel son depremler 17 Nisan tablosu...

16.04.2024Bilgi
Son dakika: Malatyada 4,3 büyüklüğünde deprem

Son dakika: Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem

AFAD'ın verilerine göre merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Adana ve Adıyaman'da da hissedildi.

16.04.2024Gündem
Hıdırellez ne zaman 2024  Hıdırellez hangi tarihte, ne zaman İşte, geleneğe göre o detaylar

Hıdırellez ne zaman 2024? Hıdırellez hangi tarihte, ne zaman? İşte, geleneğe göre o detaylar

Hıdırellez tarihi 2024 için geri sayım başladı. Bahar aylarının habercisi olarak her yıl kutlanan Hıdırellez bu yıl da coşkuyla bekleniyor. Türk dünyasında ve Balkanlar'da görülen eski gelenek olan Hıdırellez tarihi, Nisan ayının sona yaklaşmasıyla birlikte araştırılmaya başlandı. Peki, Hıdırellez nedir, ne zaman kutlanır? 2024 Hıdırellez tarihi ve hikayesi hakkında bilgiler...

16.04.2024Bilgi
HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İL İL YAYINLANDI | Bugün (17 Nisan) hava nasıl olacak Meteoroloji duyurdu 3 ile sağanak geliyor...

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İL İL YAYINLANDI | Bugün (17 Nisan) hava nasıl olacak? Meteoroloji duyurdu! 3 ile sağanak geliyor...

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Sıcaklıklar ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu değerlendirmelerine göre çarşamba günü İzmir ve Manisa ile Muğla'nın kuzeybatı, Aydın'ın batı kesimlerinde sağanak görülecek. Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 1-3 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 17 Nisan hava durumu raporu.

16.04.2024Bilgi
İran: İsrailin 44 subayı öldürüldü

İran: İsrail'in 44 subayı öldürüldü

İran, cumartesi günü İsrail'e karşı gerçekleştirdiği İHA ve füzeli saldırıya ilişkin detayları açıkladı.

16.04.2024Haber
Son dakika... İran: İsrailin 44 subayı öldürüldü

Son dakika... İran: İsrail'in 44 subayı öldürüldü

Son dakika haberi... İran, cumartesi günü İsrail'e karşı gerçekleştirdiği İHA ve füzeli saldırıya ilişkin detayları açıkladı. İran'dan yapılan açıklamada, "110 karadan karaya atılan 100 füzeden en az 15’i işgal altındaki Filistin’in güneyinde İsrail'e ait F 35 ve casus uçaklarının konuşlandığı Nevatim Hava Üssü'ne isabet etti. Bu üstte bulunan istihbarat görevlileri ve MOSSAD’ın üst düzey unsurları arasında en az 44 subay etkisiz hale getirildi." ifadelerine yer verildi. Öte yandan açıklamada, "185 İHA’dan 15’i çıkış noktasından 1500 km operasyonel menzildeki hedeflerini başarıyla vurdu." denildi.

16.04.2024Dünya
Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak

Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak

Acun Ilıcalı, UEFA Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'nin Olympiakos'u ağırlayacağı rövanş maçının şifresiz olarak yayınlanacağını duyurdu.

16.04.2024Futbol
Borussia Dortmund - Atletico Madrid maçında ekranlara yansımayanlar

Borussia Dortmund - Atletico Madrid maçında ekranlara yansımayanlar

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Borussia Dortmund ile Atletico Madrid karşılaştı.

16.04.2024Spor Arena
Barcelona - PSG maçında objektiflere yansıyanlar

Barcelona - PSG maçında objektiflere yansıyanlar

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Barcelona ile PSG karşılaşıyor.

16.04.2024Spor Arena
BAĞKUR 7200 PRİM SON DAKİKA 2024 || Bağ-Kur 7200 prim gün sayısı çıktı mı, ne zaman yürürlüğe girecek Esnafa erken emeklilikte son durum gelişmeleri

BAĞKUR 7200 PRİM SON DAKİKA 2024 || Bağ-Kur 7200 prim gün sayısı çıktı mı, ne zaman yürürlüğe girecek? Esnafa erken emeklilikte son durum gelişmeleri!

Bağ-Kur 7200 prim gün sayısı ne zaman yürürlüğe girecek sorusu, son gelişmeler ile takip ediliyor. Esnafa erken emeklilik yani Bağkur 7200 prim müjdesi geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından verilmişti. Erken emeklilik içi gün sayan bağkur'lular gündemdeki gelişmeleri takip ediyor. Esnafa erken emeklilik müjdesinde son düzlüğe girildi. 9000 olan bağkur prim sayısının 7200'e düşürülmesi gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, BAĞ-KUR prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürüleceğini söyledi. Işıkhan, Bağ-Kur'ların 9000 gün olan prim ödeme gün sayısını 7200 güne düşürme konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte Bağ-kur'lular 5 yıl önce emekli olabilecek. Peki, Bağ-Kur prim sayısı düştü mü? Bağkur 9000 prim sayısı 7200 oldu mu? İşte son gelişmeler...

16.04.2024Bilgi
Cumhurbaşkanı Erdoğandan Kabine sonrası öğretmenlere atama müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası öğretmenlere atama müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, açıklamalarında öğretmen atamalarına ilişkin de konuştu. "Yakında bir miktar atama yapacağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." şeklinde konuştu.

16.04.2024Haber
ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 SON DAKİKA AÇIKLAMASI || Cumhurbaşkanı Erdoğandan müjde: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, branş ve kadro dağılımları belli oldu mu

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 SON DAKİKA AÇIKLAMASI || Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, branş ve kadro dağılımları belli oldu mu?

Öğretmen atama takvimi için son dakika açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Öğretmen atamaları 2024 ne zaman başlayacak? Bugün yapılan 16 Nisan Kabine Toplantısı sonrası öğretmen adaylarının gündemine gelmişti. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada öğretmen ataması müjdesi verdi. 2023 KPSS sonuç puanıyla tercih yapacak öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den gelen bu yıl atama yapılacağı müjdesi sonrası atama takviminin ne zaman açıklanacağını merak edip araştırıyordu. Bilindiği üzere son atama geçtiğimiz yıl yapılmış 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Peki, 2024 öğretmen atamaları ne zaman? 2024 sözleşmeli öğretmen atamaları kadro ve branş dağılımı belli oldu mu? İşte öne çıkan detaylar...

16.04.2024Bilgi
Son dakika haberi Pentagon Sözcüsü Ryder CNN Türke açıkladı: Gerilim tırmansın istemiyoruz

Son dakika haberi! Pentagon Sözcüsü Ryder CNN Türk'e açıkladı: Gerilim tırmansın istemiyoruz

Son dakika haberi... CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'un sorularını cevaplayan Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, "Gerilim tırmansın istemiyoruz ama İran başka bir saldırı yaparsa, ABD İsrail'i destekleyecek" dedi.

16.04.2024Gündem
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Kabine sonrası öğretmenlere atama müjdesi

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası öğretmenlere atama müjdesi!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, açıklamalarında öğretmen atamalarına ilişkin de konuştu. "Yakında bir miktar atama yapacağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." şeklinde konuştu.

16.04.2024Gündem
Türkiye, RACVIAC 51. MAG toplantısına ev sahipliği yapacak

Türkiye, RACVIAC 51. MAG toplantısına ev sahipliği yapacak

Türkiye, 17- 18 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 51'inci RACVIAC- Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) toplantısına ev sahipliği yapacak.

16.04.2024Gündem
DMM: CPFde LGBTİ’nin desteklenmesi söz konusu değildir

DMM: CPF'de LGBTİ’nin desteklenmesi söz konusu değildir

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Dünya Bankası ile imzalanan Ülke Çerçeve Programı’nda (CPF) LGBTİ’nin desteklenmesi söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

16.04.2024Gündem
Borussia Dortmund 4-2 Atletico Madrid / Maç sonucu

Borussia Dortmund 4-2 Atletico Madrid / Maç sonucu

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Borussia Dortmund 2-1 kaybettiği maçın rövanşında Atletico Madrid'i sahasında 4-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

16.04.2024Futbol
Dışişleri Bakanı Fidan, Doha’ya gitti

Dışişleri Bakanı Fidan, Doha’ya gitti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyarette bulunmak üzere Katar’ın başkenti Doha’ya gitti.

16.04.2024Gündem
Süper Ligden 9 kulüp PFDK’ya sevk edildi

Süper Lig'den 9 kulüp PFDK’ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’den 9 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

16.04.2024Futbol
BM açıkladı: İsrail saldırılarında 10 binden fazla kadın öldü

BM açıkladı: İsrail saldırılarında 10 binden fazla kadın öldü

Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 10 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybeden kadınların 6 bininin arkalarında 19 bin yetim çocuk bıraktığı ifade edildi.

16.04.2024Dünya
Yeniden yönetici görevlendirme sonuçları sorgulama ekranı (16 Nisan 2024) | Yönetici atama sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir 81 İl için MEBden 2024 yeniden yönetici atama sonuçları açıklaması

Yeniden yönetici görevlendirme sonuçları sorgulama ekranı (16 Nisan 2024) | Yönetici atama sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? 81 İl için MEB'den 2024 yeniden yönetici atama sonuçları açıklaması!

MEB yönetici atama sonuçları sorgulama ekranı için beklenen açıklama geldi. 16 Nisan tarihi ile yeniden yönetici görevlendirme sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yönetici atama ve yeniden görevlendirme sonuçlarını il müdürlükleri üzerinden açıkladı. Bulundukları okullarda görev süresi dolan yöneticilerin yeniden görevlendirilmesi için gerçekleştirilen sürecin sonuçları, il bazında erişime açılacak. İşte, 16 Nisan MEB yeniden yönetici atama sonuçları ve detaylı bilgiler

16.04.2024Bilgi
KPSS BAŞVURU TARİHİ 2024 (ÖSYM SINAV TAKVİMİ) || 2024 KPSS ön lisans, lisans, ortaöğretim (lise) ve EKPSS ne zaman KPSS başvuruları ne zaman, nasıl yapılır

KPSS BAŞVURU TARİHİ 2024 (ÖSYM SINAV TAKVİMİ) || 2024 KPSS ön lisans, lisans, ortaöğretim (lise) ve EKPSS ne zaman? KPSS başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?

KPSS başvuruları ne zaman yapılacak sorusu ÖSYM takvimi ile yanıt buldu. KPSS 2024 başvuru tarihleri, kamu kurumlarında kariyer sahibi olmak için söz konusu sınava katılacak adaylar tarafından araştırılıyor. KPSS Lisans bazında oturumlar ise her yıl düzenlenirken, ortaöğretim, ön lisans, ve EKPSS oturumları ise 2 yılda bir düzenleniyor. 2024 yılı içerisinde KPSS lisans düzeyinde Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT sınavları ile ortaöğretim, ön lisans, ve EKPSS oturumları da gerçekleştirilecek. Aldıkları eğitim sonrası memur olmak isteyen binlerce aday KPSS A ve B grubu sınavlarına katılacak. Peki KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim (lise) başvuruları ne zaman başlayacak? İşte KPSS A ve B grubu sınav tarihleri!

16.04.2024Bilgi
BURSLULUK SINAVI (İOKBS) SINAV GİRİŞ BELGESİ 2024 MEB E-OKUL || İOKBS sınav yerleri açıklandı... Bursluluk sınavı ne zaman 2024, sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir

BURSLULUK SINAVI (İOKBS) SINAV GİRİŞ BELGESİ 2024 MEB E-OKUL || İOKBS sınav yerleri açıklandı... Bursluluk sınavı ne zaman 2024, sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ekranı erişime açıldı. MEB İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) için geri sayım başladı. Bu yıl İOKBS sınavı geçen yıllardan farklı olarak Nisan ayı içerisinde gerçekleştirecek. Bursluluk sınavı geçtiğimiz senelerde Eylül ayında gerçekleştirilmişti. Bu sene ise MEB tarafından okullar kapanmadan ve yaz tatili başlamadan yapılmasına karar verildi. Bursluluk sınavı giriş yerleri 2024 meb e-Okul üzerinden erişime açıldı. Peki, Bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır 2024? İOKBS bursluluk sınavı ne zaman? İşte, bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama 2024 bilgisi...

16.04.2024Bilgi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşekten KDV açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'KDV oranlarında artış olacak' iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

16.04.2024Ekonomi
Nur Yoldaş hastaneye kaldırıldı

Nur Yoldaş hastaneye kaldırıldı

Müzisyen Nur Yoldaş (68), bugün yürüyüş yaptığı sırada fenalaşınca ambulans ile Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi kaldırıldı.

16.04.2024Televizyon
TBMM 9. YARGI PAKETİ SON DURUM 2024 || Yargı Paketi ne zaman çıkacak, içeriği nedir 9. yargı paketi maddeleri neler Yeni yargı paketi için gözler Mecliste

TBMM 9. YARGI PAKETİ SON DURUM 2024 || Yargı Paketi ne zaman çıkacak, içeriği nedir? 9. yargı paketi maddeleri neler? Yeni yargı paketi için gözler Meclis'te!

9. Yargı Paketi'nin ne zaman yürürlüğe gireceği, son gelişmeler ile takip ediliyor. TBMM 9. yargı paketi ile ilgili araştırmalar son günlerde artışa geçti. 9. yargı paketi son dakika haberleri ve gelişmeleri gündemde takip ediliyor. 9. yargı paketi maddeleri neler sorusu da vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 16 Nisan Salı günü uzun bir sürenin ardından mesaisine başlıyor. 31 Mart yerel seçimleri ve bayram nedeniyle çalışmalarına yaklaşık 1.5 ay ara veren TBMM, yoğun gündemle mesaisine devam edecek. Meclis’te görüşülmesi beklenen önemli konulardan birisi de 9. yargı paketi olacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi ile ilgili geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Seçim sonrası Meclisimizin takdirine taslak çalışmamızı sunacağız" demişti. Peki, 9. yargı paketi ne zaman çıkacak, hangi maddeler yer alacak?

16.04.2024Bilgi
Süper Ligde 32. haftanın VAR kayıtları açıklandı Fenerbahçe maçında 2 penaltı pozisyonu için izleme tavsiyesi çıkmıştı

Süper Lig'de 32. haftanın VAR kayıtları açıklandı! Fenerbahçe maçında 2 penaltı pozisyonu için izleme tavsiyesi çıkmıştı

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'de 32. haftada oynanan maçlarda hakemlerin VAR monitörüne çağrıldığı pozisyonların kayıtlarını açıkladı.

16.04.2024Futbol
Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç açıkladı: Mehmet Büyükekşi aday olacak mı

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç açıkladı: Mehmet Büyükekşi aday olacak mı?

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine dair açıklamalarda bulundu.

16.04.2024Futbol
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi

Gürcistan'da resmi ziyarette bulunan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet, Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi.

16.04.2024Gündem
Red Bull Cliff Diving 15 yıl aradan sonra bir kez daha Türkiye’de

Red Bull Cliff Diving 15 yıl aradan sonra bir kez daha Türkiye’de

Yüksekliğe meydan okuyan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, Türkiye’ye geri dönüyor. Son olarak 2009 yılında Antalya’da düzenlenen dünya çapındaki etkinliğin bu yılki yedinci etabı Antalya’da gerçekleştirilecek. Nefesleri kesecek organizasyon 28-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

16.04.2024Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğandan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de biraraya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

16.04.2024Haber
800 bin liralık motosikleti test sürüşü bahanesiyle çaldı

800 bin liralık motosikleti test sürüşü bahanesiyle çaldı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde kendisini doktor olarak tanıtan Bulgaristan uyruklu Uğur Chenkova (30), internette satışa çıkarılan 800 bin TL değerindeki motosikleti, test sürüşü yapma bahanesiyle alıp kaçtı.

16.04.2024Gündem
Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday oldu

Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday oldu

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Eski Başkanı Vefa Küçük, 27 Nisan'da yapılacak seçimde divan kurulu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

16.04.2024Futbol
Merkez Bankası faiz kararı 2024 nisan | Piyasaların gözü PPK Toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz kararı ne olur

Merkez Bankası faiz kararı 2024 nisan | Piyasaların gözü PPK Toplantısı'nda! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ne zaman açıklanacak, faiz kararı ne olur?

Nisan 2024 Merkez Bankası faiz kararı ekonomi gündeminin en önemli başlıkları arasında yer alıyor. Ramazan Bayramı tatili sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına gözler çevrildi. Mart ayında politika faizini yüzde 45’ten yüzde 50 düzeyine yükseltilen Merkez Bankası'nın bu ay vereceği faiz kararı iç piyasaları etkileyecek. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşecek olan Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda enflasyonla ilgili de önemli mesajlar takip edilecek. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz kararı ne olur? İşte, TCMB faiz toplantısı tarihi ve konu hakkında ayrıntılar.

16.04.2024Bilgi
Nihat Kahveciden şampiyonluk iddiası Galatasaray ve Fenerbahçe...

Nihat Kahveci'den şampiyonluk iddiası! Galatasaray ve Fenerbahçe...

Futbol yorumcusu Nihat Kahveci, Galatasaray'ın Alanyaspor'u 4-0 mağlup ettiği maçı yorumlarken şampiyonluk yarışıyla ilgili de dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

16.04.2024Futbol
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiyeye iftira atanları unutmayacağız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye iftira atanları unutmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de biraraya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamasına öncülük eden ülkenin Türkiye olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hakikate rağmen hükümetin haksız ve buram buram fırsatçılık kokan ithamlara maruz kaldığını söyledi. "Özellikle böyle olmadığını bildikleri halde jet yakıtı konusunda iftira atanları asla ve asla unutmayacağız" diyen Erdoğan, ”Türkiye katliamların çok öncesinde İsrail'e askeri amaçla kullanılabilecek hiç bir malzemenin satışına izin vermemiştir” dedi.

16.04.2024Gündem