Tek seansta 3 estetik

Meme ve karındaki sarkmalardan, vücutta birikmiş fazla yağlardan tek bir operasyonla kurtulmak mümkün. Ameliyat için en doğru zaman ise sonbahar ve ilkbahar ayları.

Haberin Devamı

Doğum yapan kadınlarda meme ve karında sarkmalar, çatlaklar, yağlanmalar oluşuyor. Kış boyunca hareketsiz bir yaşam sürdürmek de vücuttaki sarkma ve yağlanma sorunlarını artırıyor.

Bu sorunların çözülebilmesi için en doğru zamanlama, sonbahar ve ilkbahar ayları. Kadınlar deniz ve güneş mevsimi öncesinde giyecekleri kıyafetleri düşünmeye başlayınca, birkaç ameliyatı bir arada yaptırmak için hekimlerin yolunu tutuyorlar.

Sonbaharda, tek seansta üç farklı işlemin yapıldığı kombine estetiklerle vücut şekillendiriliyor. Kışın da beslenmeye dikkat ederek, düzenli spor yaparak estetik operasyonların yarattığı etki korunuyor.

AMELİYATA HAZIRLIK 2-3 HAFTA SÜREBİLİYOR

Kadınların en sık şikayet ettikleri konuların başında, meme ve karın bölgesindeki sorunlar ile vücudun çeşitli yerlerinde oluşan yağlanmalar geliyor. Bu şikayetleri gidermek amacıyla ikili, üçlü ameliyatlar yapılabiliyor.

Böyle kombine ameliyatlarda üzerinde durulacak en önemli konu, hastanın genel sağlık koşullarının iyi olup olmadığının araştırılması. Araştırma bazen 2-3 hafta kadar sürebiliyor. Bu süreçte hastanın genel kan tablosu inceleniyor. Vücudundaki diğer sağlık sorunları tespit ediliyor.

İkili, üçlü ameliyatların, diğerlerine göre çok daha dikkatli planlanıyor. Örneğin operasyon geçirecek kişi sigara içiyorsa, en az 2-3 hafta önceden bırakması isteniyor.

Bütün bunlar düzenlendikten sonra kişi, anestezi uzmanı tarafından değerlendiriliyor ve ameliyat planlaması yapılıyor. Bunlar da yaklaşık 3-8 saat sürüyor. Anestesi uzmanı tarafından ilave önlemler alınıyor, ondan sonra da ameliyat gerçekleştiriliyor.

Bazen hastalar hazırlık sürecini aceleye getirmek istiyor ama doktorun bunların en sağlıklı biçimde yapılmasından sorumlu olması ve organizasyonu ona göre yapması gerekiyor.

SIRALAMA NASIL OLMALI

Ameliyat sıralamasında önce liposuction, ardından meme ve karın ameliyatları yapılıyor. Çoğu kişi, vücudundan çıkan dokulardan yüzlerine ya da diğer bölgelerine doku enjeksiyonları yapılmasını istiyor. Doku enjeksiyonu işlemi de en son yapılıyor.

Ameliyat boyunca vücudun kan ve elektrolit seviyesi, idrar durumu ve hastanın ısısı her an takip ediliyor. Uzun ameliyatlarda kişinin kol ve bacaklarına özel masaj aletleri bağlanıyor, özel ısıtıcılarla ısısı kontrol altında tutuluyor.

Kombine ameliyatların daha kısa sürede ve daha emniyetli sürmesi isteniyorsa, iyi hastane şartlarında, iyi anestezi ekipmanıyla, alanında deneyimli ve birikimli ekipler tarafından yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

İYİLEŞME SÜRECİ

Kombine ameliyat yaptıranların hastanede kalış süresi, iki-üç gün arasında değişir. Önemli ağrıları olmasa da ağrı pompaları takılır, böylece ameliyat sonrasındaki süreci daha rahat geçirmeleri sağlanır.

Ameliyat sonrasında hastalar hemen hareket ettirilmelidir. Ama ağır iş yapmaları üç hafta kadar kısıtlanmalıdır. Ameliyattan 3-6 hafta kadar sonra da korse kullanmaları gerekir. Belirgin hareket kısıtlılıkları sağlanarak günlük işlevlerini bir hafta, 10 gün içinde yapabilir hale gelirler.

Oluşan izleri daha az hale getirmek için ameliyatın ikinci haftasından itibaren bazı krem ve bantlar kullanmaları önerilir.

Hastanın hafif yürüyüşler yapması da çok önemlidir. Üçüncü haftadan itibaren, ameliyatın şekline göre spor yapması da faydalı olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları