G.Saray klasiği

YEŞİL sahalarda kenar çizgilere inmezseniz maçı kazanmanız zorlaşır. G.Saray birinci yarı bu işleri biraz yaptı. İki kenardan geldi, pozisyonlar buldu, goller yaptı.

Haberin Devamı

Pozisyonlarda şansı yaver gitti mi? Evet. Bir de Milan Baros gibi bir golcüsünün  olması ilk yarıdaki farkı doğurdu. Yalnız çıplak gözle izleyince daha net gözüküyor. G.Saray hücuma çıkarken hücumcular arkadan gerekli desteği görmüyorlar. Yani G.Saray orta sahası çok geniş alanda oynuyor ve ahenkli değiller. Takımın bütün yükü Ayhan’ın üzerinde. O bir şeyler yaptı mı tamam. Yapmadı mı, G.Saray stop ediyor. Bu orta alan dengesizliğinin en büyük nedenlerinden biri, Neill ile Servet gereksiz arkaya çok kaçıyorlar. Kaçmadıkları zaman da tek hatta duruyorlar. O da büyük tehlike.
Insua iyi kumaş
G.Saray’da çok net gözüken bir şey var. Fizik olarak iyi değiller.  Neill’in geldiği zamanki haline bakın, şimdiki haline. Tahmin ediyorum o da diyordur ki, “Yahu nasıl olsa bu kadar çalışmayla Türkiye’de oynanıyor. Niye fazla kendimi sıkayım?”  Servet eskisi gibi topla gereksiz işler yapmıyor. Daha da önemlisi topla alıp başını gitmiyor. Gerektiği şekilde oynuyor.
Kimyaları bozuluyor
Sol kanatta Insua bazen çok iyi işler yapıyor, bazen de gereksiz. Ama iyi bir kumaş. Büyükşehir Belediyesi, ne Fenerbahçe’ye karşı ne de Beşiktaş’a karşı oynadığı gibi G.Saray’a karşı oynamıyor, oynayamıyor. Herhalde sarı kırmızılı rengi görünce kimyaları bozuluyor.
G.Saray’ın kazandığı penaltı net. Sarı kart da doğru. ama Servet’in pozisyonu tartışılır. O andaki hakemin görüş açısı, değerlendirmesi önemli. Tabi bir de pozisyonda Servet’in vücut dili var. Elini kurtarabilir miydi, yoksa kurtarmak istemedi mi?
Cana’nın  başı derde girer
Cana sert bir oyuncu. toplara da sağlam giriyor. Ama çok maçta başı derde girebilir. Sebebi de kendinden değil, G.Saray takımı topyekun pres yapmıyor. Tek tek yapmaya kalkıyorlar. O zaman da rakip biraz iyi top kullandı mı her topa baskı yapıldığında oyundan çok kolay düşüyor ve sinirleniyor.
Sarı kırmızılıların futbolcu kalitesi olarak topu kötü kullanma diye bir sorunu yok. Olamaz. Topu baskı yapıp rakipten alma zorunları var. Yardımlaşma sorunları var. Maç 2-0 olana kadar güzel yardımlaştılar  ama ondan sonra aynı beceriyi gösteremediler. Sebep; tek kelimeyle dayanıklılık, fizik.
Yedikleri gol artık G.Saray klasiği oldu. Yemezlerse rahatsız oluyorlar. Ve devamlı aynı pozisyonlarda gol yiyorlar.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Baros’u çok beğendim ama o da tam olarak hazır değil.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Bu maçtaki futboluyla Büyükşehir Belediyespor takımını.

DİKKAT

G.Saray her maçı bu kadar rahat alamaz. Kolay gol yiyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları