Kel kafanın sırrı

BEŞİKTAŞ hiç maceraya girmeden, sabrederek, rakibin üstüne fazlaca gitmeyerek 3 puanı aldı. Peki, aynı Beşiktaş “maçı illa kazanacağım” deseydi, ne var ne yok CSKA’nın üstüne gitseydi, ne olurdu? Bence yanlış yapardı.

Haberin Devamı

CSKA aman aman bir takım değil ama çok kontrollü oynuyorlar. Hadlerini biliyorlar. Bu galibiyet, Beşiktaş için ilaç gibi. Siyah beyazlılar dün gece doğrusunu yaptılar. Kazanamayabilirdi. Ama “özellikle yenilmeyelim” dediler. Göreceksiniz bakın, aynı Beşiktaş bu takım karşısında rakip sahada çok daha rahat bir futbol oynayacak.
CSKA, Beşiktaş’ın rakibi miydi? Bence değil. Bu karara nasıl varırız? Rakip takımdan kaç futbolcu alırsınız, Beşiktaş’ta oynatırsınız. Öyle baktığınızda gerçeği bulursunuz.
Adaletli olursa
Beşiktaş’ta kadro geniş. Schuster öyle de oynatıyor, böyle de. Oynadığı ve oynatmadığı futbolcular arasında çok da fazla farklar yok. Eğer Schuster bu işi bir yarışma veya oynayanla oynamayanları birbirine tehdit olarak kullanıyorsa, güzel. Ki öyle kullanıyor. Eğer Schuster, adaletin terazisini kaçırmadan bu işi götürürse, çok başarılı olur. Ama biraz hislerine kapılırsa veya paniklerse o zaman da tam tersini bulur.
Dün gece Beşiktaş, önce sabretti, sonra da hiç ummadığı anda golü buldu. Kafadaki saç bazen önemlidir. Bazen de kısa olması veya olmaması fayda sağlar. Top gelir, saçsız kafaya vurunca kafadaki terin de yardımıyla sıyırır gider gol olur. Bu ufak sıyırmadan koca bir takım da 3 puanı sıyırabilir. Örnek de dün akşam olduğu gibi.
Keyfini yaşayın
CSKA, Beşiktaş’a göre belki iyi takım değil ama bakın bakalım Beşiktaş’la maddi olarak baktığınızda siyah beyazlıların kaçta birine kurulmuş bir takım. Öyle bakarsanız moraliniz bozulur. Boş verin siz galibiyetin keyfini yaşayın. Son 1 yıldır bazı yöneticilerin ağzında bir ciklet var, marka değeri diye. Bu maçları seyrettikten sonra bu cümleyi bir türlü çözemiyorum. Çözebilen varsa da ve anlatırsa memnun olurum.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın taktik sistemini bozmadan sabırla oynamasını

BEĞENMEDiM

Rakip biraz daha dişli olsaydı ve Beşiktaş’ın arkasına bakabilseydi

DİKKAT

Her maçta papaz pilav yemez

Yazarın Tüm Yazıları