Sahip çıkın

DÜN geceki Amerika takımı, maçın gazına biraz daha bassaydı, 100 sayıya ulaşır mıydı? Bence evet. Biz, daha iyi şeyler yapar mıydık?

Haberin Devamı

Ona da evet. Peki, biz bu takımla bu Amerika’yı yener miydik? Bence hayır. Hep olsaydı, yapsaydık filan diye konuşsaydık eğer, bize şunu diyebilirlerdi: “Halamın bıyıkları olsaydı, amcam olurdu.”
Peki, biz organize ettiğimiz bu dünya şampiyonasında hedefe ulaştık mı? Bence evet. Hatta bazı maçlarda her şey denk gelip (!) finale kadar da gelmedik mi? Bence ona da evet.
Dün gece bu Amerika takımını yenemezdik. Çünkü, basketbolda sürpriz yoktur. Neden? Çünkü basketbol, futbol gibi değildir. Futbol ayakla oynanır, kalenin eni ve boyu belli iken, basketbol topunun geçtiği çemberin çapı zaten bellidir. Onun için de elle oynanan basketbolda, sürpriz kesinlikle yoktur. Ama ayakla oynanan futbolda, kesinlikle vardır.
Bu turnuvada oynayan Amerika takımı, sanki bir düğmeye basılarak idare edilen takım gibi mücadele etti. Diyorlar ki, Amerika’nın 2 veya 3 nolu kaliteli takımı geldi. Bence böyle takımlarla oynamak daha zordur. Çünkü Kobe Bryant’a antrenör olarak bazı şeyleri yaptıramayabilirsiniz. Ama kolej takımı gibi olan bu takıma, zaten kolej takımı koçu olan bir adam herşeyi yaptırır.
Hücum ederken, defansı düşündüler. Defans yaparken, hücuma çıktılar. Basketbol için var olan her şeyi yaptılar. Hatta tehlikeli olabilecek noktalarda psikolojiye de girdiler. Orada da bizi bozdular. Hidayet’te olduğu gibi...
Sakın bu maçın hakemlerine birşey söylemeyelim. Hakemler güçlüleri, kuvvetlileri severler. Onların genlerinde bu bozukluk vardır. Turnuva geneline baktığınızda, bu konuda şikayetçi olduğumuz da söylenemez...
Bundan sonra ne olur? Dünya ikinciliği, Türkiye’deki çocukları ve gençleri basketbola yöneltmeyi artırır. Ama yıllardır hamal gibi alt yapılarda ve üst yapılarda çalışıp, bu gördüğünüz Milli Takım’ın kuruluşunda emeği olanları bir kenara atmayalım. Bu çocuklara şimdi çok sahip olan çıkacaktır. Ama bırakın veya bu çocuklara sorun kimlerin emeği olduğunu...
SİYASİLERİN HEPSİ, BASKETBOL MİLLİ TAKIMI’NIN BAŞARISIYLA BERABER ŞOVLARINI YAPTILAR. AMA AYNI SİYASİLER, EFES PİLSEN’İN KAPANMA NOKTASINA GELEN KANUN OLAYINDA HENÜZ TAVIR KOYMADILAR. BU MİLLİ TAKIM, DÜNYA İKİNCİSİ OLDUYSA EĞER, EFES PİLSEN’İN PAYI EN AZ YÜZDE 50’DİR. AMA ZAFER SARHOŞLUĞUYLA, EFES PİLSEN’İN BİRASINI KARIŞTIRIRSAK YANLIŞ YAPARIZ. NE DERSİNİZ? SEVGİLİ SİYASİLER. LÜTFEN SES VERİN. BİLİYORUM, BU AÇIKLAMAYI YAPARSANIZ, BELKİ BAZI YERLERE TERS GELECEKSİNİZ. AMA EFES PİLSEN, MAALESEF BÜYÜK BİR GERÇEKTİR. DÜNYA İKİNCİLİĞİNDE OLDUĞU GİBİ.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Seyircinin genel davranışını. Güçlüyü alkışladılar. Ne olursa olsun, seyircinin Milli Takım’a desteğini beğendim.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Tamam dün gece çok zor bir Sırbistan maçı oynadık ama Milli Takım’dan biraz daha fazla finale odaklanma beklerdim. Onları hedefe ulaşmış gördüm.

Yazarın Tüm Yazıları