Adalet

BEŞİKTAŞ’ın kazandığı gollerde bir değişiklik yok. Eski yıllarda olduğu gibi yandan top gelecek, Nobre atacak.

Haberin Devamı

Siyah beyazlıların, takım olarak oyunları da iyi değil. Quaresma, patlama yaparsa göze hoş gelen hareketler oluyor o kadar. Guti, güçsüz. Bir tek Quaresma ile de ne yaparlar bilinmez.  Karabük, kendi yağıyla kavrulan futbolu kişilikli oynayan bir takım. Belli imkanları var. Ama böyle takımların bir tek şeye ihtiyacı var, adalete. Peki Türkiye Ligi’nde bunu bu yıl bulabilecekler mi? Büyüklerle oynayacakları maçlarda zor, diğer maçları bilemem. Nedenine gelince; hani maçta kırılma noktaları var ya, o kırılma noktalarında hakem düdüğü kuvvetliden yana çalarsa, hiç bir şey yapamazsın.
Böyle penaltı olmaz
Mesela; maç 1-1. Karabük, Beşiktaş kalesinde bolca pozisyona giriyor. Her an atabilir. Ama Nobre, adamı çekiyor, eziyor, itiyor, basıyor, golü yapıyor. Hakeme bakıyorsunuz, karar gol. Quaresma, ceza alanına giriyor, bir adamı geçiyor, ikinci adamın hareketini bekliyor, ama Karabüklü defans oyuncusu Quaresma’nın kafa yapısını anlayınca hareketi kesiyor. Yere basıyor. Quaresma da başlıyor uçmaya. Hakemin düdüğü çalıp, Quaresma’ya kart gösterip, aleyhte endirekt vuruş vermesi lazım. Ama penaltı noktasını gösteriyor. Ve skor oluyor 3-1. Bundan sonra sinir sistemin Karabük Demir Çelik de olsa, gümüş de olsa, altın da olsa, dayanamazsın. Sonra da diyeceksin ki, tabelaya bak maç 4-1. Doğru, maç 4-1.
Allah sabır versin
Ey küçük takımlar bu sene bu görüntülere alışacaksınız. Fazla sinirlenmeyeceksiniz. Hakemler akıllı adamlardır, havayı koklarlar, ne yapacaklarına karar verirler. Bu Futbol Federasyonu da olaylara çanak tutmaya başladı. Sistemi öyle kurmaya başladı. İşin sonunda Haluk Ulusoy’u aramayalım. Ne diyelim, Allah küçüklere sabır versin.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Karabükspor’un kendi yağıyla kavrulup, kişiliğini değiştirmesini.

BEĞENMEDİM

Karabükspor Stadı’nın kötü zeminini.

DİKKAT

Bu hakemlerle, bu sene işler hiçte kolay olmayacak.

Yazarın Tüm Yazıları