Osmanlı tokadı

DAKİKA 42... Yardımcı hakem bir karar verdi. Doğru veya yanlış. G.Saray’ın kaptanı Arda, önce 3-4 defa yardımcı hakeme fırça attı.

Haberin Devamı

Hakem geldi, onu da ikaz etti. Çünkü Arda biliyorsunuz, UEFA Başkanı! Ondan sonra da sarı kart gördü. Yahu kardeşim top taç olsa ne olur, korner olsa ne olur? O pozisyona o kadar itiraz etmeye değer mi?
Rakip kötü bir takım. Kadro olarak G.Saray’la mukayese edilemez. Ama futbolda para bir yere kadar...
Bakınız, dakika 72. Adamlar 10 kişi kalmışlar. Bence rakibin 10 kişi kaldığı pozisyonda o oyuncu atılmaz. Öyle veya böyle hakem atmış. G.Saray ne yapacak? Ayağına top gelen her oyuncu, boşa çıkan arkadaşına verse, rakibi ortada sıçana çevirirler. Ve sonunda biri boş kalır. Gol veya goller atıp, rakibi elerler.
Güçleri tükenmiş
Ama onlarda bu güç de yok. O boşa çıkacak, gayret ve heyecan da yok.
G.Saray, Avrupa kupalarından da gitti. Geriye ne kaldı? Türkiye Ligi. Bu saatten sonra bunun hesabını bir kişi verir; Adnan Polat. G.Saray ölmüş, ağlayanı yok. Yarın seyirci de maça gitmez. Decoder de almazlar, loca da. G.Saray’ın bu sezon sesi çıkmaz. 90’da gol atıp, 90+2’de gol yiyip, elenen takım acizdir. Fazla bir şey demeye gerek yok.
İthalleri de gelsin
Dört büyüğün biri kaldı. Trabzon’a bir şey demiyorum. Çünkü onun rakibi bize göre deve dişi gibi takım.
Saz heyetinin başı, keman çalan Aziz Yıldırım. Mıh deyicisi, her şeyine evet deyicisi Adnan Polat. Yardakçısı, Futbol Federasyonu başkanlığında Türkiye’de bir sistem oluşturuldu. Bu sistem Türk futbolunun marka değerini yükseltecekti. İnsanları göstere göstere aldattılar. Ama Avrupa’ya çıkınca güzel bir Osmanlı tokadı yediler. Hem de kendilerinden çok zayıf takımlardan. Neden? Çünkü hakemler ortadan çaldı da ondan.
Lig maçlarına yabancı hakemin gelmesine karşıyım. Ama bu Futbol Federasyonu Başkanı ile bu Aziz Yıldırım, Digitürk’le beraber yabancı hakem yorumcusu getirdiyse artık Türkiye Ligi’nde kesinlikle yabancı hakem gelsin diyorum...
Şamar oğlanı oldular
Çünkü Türk futbolunun bir tane ihtiyacı var. O da ithal, aklı başında yeneticiye... Onlar gelemeyeceğine göre, ne kulüplere ne federasyona.. O zaman Türkiye’ye yabancı hakem de gelsin, yabancı yorumcu da. Takımlarımız da Avrupa’da şamar oğlanı olmaya devam etsinler.
Öyle veya böyle Yıldırım Demirören birkaç futbolcu getirerek başta Quaresma olmak üzere hiç olmazsa Türk futbolunu biraz hareketlendirdi. Onu tebrik ederim.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Rakip takımların amatörce mücadelelerini...

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Futbolcularımızın elleriyle kollarıyla itiraz etmelerini...

DİKKAT

Türkiye Ligi’nin kısır döngüsüne mahkumuz...

Yazarın Tüm Yazıları