Alışkanlık yapmasın

ÇOK yeni bir takımla oynadık. Çoğu Ümit Milli Takım'dan gelme oyuncular.

Fazlaca takım oyunu oynamadık. Bireysel güzel hareketler yaptık. Rakip Kolombiya bize göre daha kontrollü oynadı. Kolombiya, teknik olarak da iyi oyunculardan kurulu.

Rahat bir maç oldu. İki taraf da öyle fazla defans anlayışına girmedi. Yani halı saha maçından biraz daha ciddi bir 90 dakikaydı. Enerjimizi ekonomik kullanmadık. Yalnız şu net biçimde gözüküyor; Tuncay, Selçuk, Gökdeniz ve İbrahim Üzülmez A Milli Takım'da oynayabileceklerini ispat ettiler, mühürlediler.

Volkan ve Necati zayıf, Deniz çabuk, fena değil. Servet daha ister. İbrahim Toraman derseniz o da tam hazır değil. Ama istikbal var. Serkan zorlar. Bizim çocuklar, Cordoba'nın ne zaman ne yapacağını biliyorlar. Onun için de o kaleciye pası iyi takip ettiler ve Tuncay'la golü bulduk.

İkinci yarı 18. dakikada 5 kişiyle hücuma çıktık, rakip 3 kişi. Top Volkan'da, yine kötü kullandı. Dönemedik, golü yedik.

Tuncay'a iyi toplar atamadık. Çok iyi yerlere girdi. Defansa yardım etti, hücuma çıktı. Resmen iki kişilik, üç kişilik oynuyor. Tabii, sizler ekranda tam sahayı izleyemediğiniz için topun olmadığı yerlerde Tuncay neler yapıyor, göremediniz. Hiç durduğunu görmedim. Yalnız onu seyredin, yorulursunuz.

Sağ kanatta sorun var

Sağ tarafta Fatih Sonkaya çok zayıf. Abisi Fatih Akyel, son bir yıldır milli maçlara baktığımızda, o da zayıf. Yani bu sağ tarafta ne yapacağız belli değil. İki Fatih'ten bir Fatih çıkaramıyoruz.

Şenol Güneş, herhalde Fatih Akyel için şimdi Daum'u bekliyordur. O da toparlayamazsa herhalde yeni birisini bulur buraya.

Üçüncü olduk. İnşallah alışkanlık yaratmaz. Ama bir detayı unutmayacağız. Büyük takımsak, etkili takımsak, gelen fırsatları kaçırmayacağız. Yani Okan, o penaltıyı atacak. Çünkü o, bir defa olur. Dünya Kupası'nda şampiyon olacağımıza inanmadık, üçüncü olduk. Aradan üç ay geçti, çok futbolcu ‘‘olurmuşuz’’ demeye başladı.

Hedefimize ulaştık

Şimdi bu turnuvada yine üçüncü olduk. Birinci olabilirdik. Ama burada bir su götürür yanımız var. Çok genç oyuncularla oynadık. Bence bu turnuvaya katılmakla, yeni oyuncular bulmakla Türk Milli Takımı hedefine ulaşmıştır. Bence de bu turnuvanın parlayan yıldızı Tuncay Şanlı'dır.

Aklıma gelmişken hatırlatayım dedim. Niye bir hakemimiz yok? Bu kadar genç futbolcumuz çıkıyor da niye hakemimiz çıkamıyor? Onu da hakemler kendilerine sorsunlar. Hata nerede bulurlar.
Yazarın Tüm Yazıları