Schuster'e soruyorum

ÖNCELİKLE şunu belirtmekte fayda var. Beşiktaş’ın maçları keyifli olacak. Yense de keyifli olacak, yenilse de. Bu görüntü kesin.

Haberin Devamı

Hergün seks yapmakla çocuk olmaz, tamam. Belli zamanları var. Çok transfer yapmakla da şampiyon olunmuyor. Ahengi iyi kuracaksın. Daha da önemlisi bu ülkeyi iyi tanıyacaksın. Schuster için, “Aferin. Çok iyi rotasyon yapıyor. Çok futbolcu ile oynuyor” denildi. Rekabeti kurmak önemli. Bu doğru. Aynı zamanda da iyi bir şey. Çünkü, futbolda en iyi olay sahada olan oyuncuyu yedek kulübesindeki futbolcuyla tehdit etmektir. Ama, her maç bu kadar farklı adamla oynayamazsın.
İstanbul BŞB 2-0 kazandı. Haketti mi? Köküne kadar. Beşiktaş’ın bir tek kazanma şansı vardı dün gece. 43. dakikada İstanbul BŞB’li Mehmet Yılmaz, ceza alanı dışında bariz gol şansı varken topla elle oynaması sonucu oyundan atılsaydı.

Kaçak dövüştüler

BU ofsayt taktiğini, Ferrari önderliğinde futbolcular mı uyguladılar, yoksa Schuster mi söyledi? Beşiktaş’ın yaptığı ofsayt taktiği topal. Çünkü, hepsi bir hatta duruyor. Tamam da topun en son atılacağı rakip futbolcuya basan Beşiktaşlı oyuncu veya oyuncular ortada yok. O zaman son İstanbul BŞB’li oyuncu istediği şekilde topu kullandı. Rakibe baskı yapılarak, topa gelişi güzel vurması sağlanmadı. O zaman da Beşiktaş kalesi bir sürü gol pozisyonu gördü. Bu ofsayt taktiği güçsüzlüğün ve kuvvetsizliğin belirtisidir. Futbolda kaçak dövüşmektir.
Schuster’e soruyorum. Takımda libero olarak yani son adam olarak Ferrari’yi mi görevlendirdi, yoksa Cenk’i mi? Cenk kabiliyetli bir kaleci. Ama, yerini garantiler ve futbol ukalalığı yapmaya başlarsa, tehlikeli olur. Şu anda haddini biliyor. Bence sahanın en iyi adamlarından birisi Beşiktaş kalecisi Cenk’ti.

Haberin Devamı

Holosko’yla olmaz

SCHUSTER devre arasında soyunma odasına giderken hakem Fırat Aydınus’a, “Niye rakip oyuncuya kırmızı kart göstermedin” diye sitem etti. Tamam hakem o konuda hatalı. Ama, sahaya sürdüğü kadrodan dolayı da Schuster’e de bırakın sarıdan, direkt kırmızı lazım değil mi?
Holosko iyi oyuncu. Ama, ondan santrfor olmaz. Topu alıp dönerek oynayan bir oyuncu değil. Önündeki boş alana depar atan oyuncu. Nihat derseniz, tarihi kalmış. Bence bu Nihat’ı sahaya sürmek, onun sonunu getirmek demek.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

İstanbul BŞB’nin yardımlaşarak, takım oyunu oynamasını.

BEĞENMEDİM

Fırat Aydınus’un göstermediği kırmızı kartla maçın skoruna tesir edişini.

DİKKAT

İnönü Stadı’nın zemini, rakiplerini değil Beşiktaş’ı bozuyor.

Yazarın Tüm Yazıları