Dünyanın umurunda deÄŸil

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın umurunda değil
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 16, 2010 00:00

Pakistan'da yaklaşık bir aydır devam eden muson yağmurları sonrasında 1600 kişi hayatını kaybetti, 20 milyon insan evsiz kaldı, yardım kuruluşları acil 360 milyon euroya ihtiyaç oluduğunu söylüyor ama bu durum dünyanın umurunda değil.

Haberin Devamı

İŞTE O GÖRÜNTÜLER / WEB TV

KÄ°MSENÄ°N UMURUMDA OLMAYAN TRAJEDÄ°

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Pakistan'ın uğradığı sel felaketini yerinde görmek için bölgeye gitti. Sel felaketine uğrayanların yaşadığı trajediyi gören Genel Sekreter Ban, 190 üye ülkeye acil yardım çağrısında bulundu. 20 milyon insan evsiz ve acil gıda, temiz su bekliyor. Birleşmiş Milletler salgın hastalıkların başlamaması ve büyük bir insanlık dramının yaşanmaması için acil 360 milyon euroya ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Mustafa KARAKUŞ yazıyor
hurriyet.com.tr

KÄ°MSE YARDIM ETMÄ°YOR

BirleÅŸmiÅŸ Milletler, Pakistan için 360 milyon euroluk acil yardım kampanyası baÅŸlattı ancak ÅŸu ana kadar yardımlar çok sınırlı kaldı. Özellikle Avrupa ülkeleri Haiti depreminden sonra bu ülke için büyük yardım kampanyaları baÅŸlatırken, Pakistan için sessiz kalmayı tercih ettiler. Haiti depremi yaÅŸandığında Müslüman ülkelerin, yardımda bulunmadığı eleÅŸtirileri yapılmıştı. Åžimdi Müslüman bir ülke felaket yaşıyor ama Batı bunu görmezden geliyor.Â

Haberin Devamı

GÄ°LANÄ° YARDIM Ä°STEDÄ°

Pakistan Başbakanı Yusuf Ziya Gilani, dün akşam televizyonda yaptığı konuşmada, bu felaketi aşmaları için dünyanın yardım eli uzatmasını istedi.

Asya’nın tahıl ambarı" olarak da bilinen ülkede, 600 bin ton tahıl sellerde yok oldu. Kısa vadede açlık ve temiz su en büyük tehdit olarak öne çıkıyor.Â

YENÄ° SEL TEHLÄ°KESÄ°

Pakistan'da yeni sel tehlikesi de sürüyor. Meteoroloji İndus Nehri boyunca yeni sel baskınları uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!