Fark yoktu

SEZON başında kamuoyu öyle bir havaya sokuluyor ki bir, iki takım şampiyon yapılıyor, birkaç takım ise küme düşürülüyor.

Haberin Devamı

Kulüplerimiz yayıncı kuruluştan aldıkları paralarla futbolcuları getiriyorlar, havaalanında karşılanıyorlar sonra da ellerine valizlerini verip tek başlarına yolluyorlar. Eğer transfer yapılarak şampiyonluklar kazanılsaydı Real Madrid yıllarca şampiyonlukları kimseye bırakmazdı. Buraya kadar yazdıklarımız futboldaki klasik şeyler.
Bu yazdıklarımızın ufak bir örneğini dün akşam yaşadık. Bir tarafta büyük paralarla kurulan Beşiktaş, diğer tarafta küçük paralarla kurulan bir Bucaspor. İzmir ekibi aman aman bir şey oynamadı. Çok adamla defans yaptılar, “Beşiktaş üstümüze gelsin” dediler. Golü yedikten sonra biraz oyuna çıktılar. Hadi onu da bırakın 75. dakikada Ediz oyundan atıldıktan sonra maçta en ufak bir farklılık olmadı. Sanki 11’e 11 oynanıyordu.

Haberin Devamı

Rakip Buca olmasaydı

FERRARİ’ye bakıyorsunuz, yerinde müdahaleler yapıyor ama öyle yerlerde oyundan kaçıyor ki rakip rahat geliyor. Neden? Fizik olurak inanılmaz zayıf. Oyundan da toptan da rakipten de kaçıyor. Siyah beyazlılar dua etsinler dün ligin yeni bir takımıyla oynadılar. Rakiplerinin, rakipleri ayarında bir takımla oynasalardı veyahut Gaziantep ve Eskişehir gibi bir deplasmana gitmiş olsalardı işin sonu ne olurdu?
Bunu tabloyu Schuster kenardan görüyor. Memnun değil. Haklı da. Peki Beşiktaş ileride ne olur? Sezon başı böyle iki, üç hafta daha kazanırlarsa sonra bir de arkalarına rüzgarı alabilirlerse ve yelkenleri de şişirebilirlerse işi götürebilirler.

Hakemlere güven yok

MAÇIN en kötüsü hakem Barış Şimşek’ti. Gösterdiği ve göstermediği kartlarla neticeye tesir etti. Öncelikle şunu söyleyeyim. Taban girmek rakip için tehlikeli bir harekettir. Ama hangi taban. Rakibin topa müdahale etme şansı yok. Yalandan topa koşuyor. Ben de topa hakim olmak için tabanımı kullanıyorum. Bu faul olmaz. Ama, Türkiye’de çok hakem bu tabanlara faul veriyor. Neden? Futbolu bilmediklerinden. Dün, Quaresma bir yerde isyan etti. Bu taban hareketine. Son derece haklıydı. İşte bunun için de bizim hakemler Avrupa’da başarılı olamıyorlar ve oyunda disiplini sağlayamıyorlar. Çünkü futbolcu, onların futbol bilgisine güvenmiyor.

DİKKAT

Haberin Devamı

BOBO, şu anki görüntüsüyle Beşiktaş’ın santrforu değil. Aynı şekilde Nobre de. İkisi de ağır kalıyorlar. Beğenmedikleri Nihat’ı da yanlarına ekleyebiliriz. İsmi kalmış yadigar. Eğer yola böyle devam ederlerse, Beşiktaş’ın işi zor olur.

BEĞENDiM

Bu sıcakta Beşiktaş seyircisi takımını yalnız bırakmadı. Ama, İzmir’de hava İstanbul’dan daha iyiydi. Nem oranı da düşüktü.

BEĞENMEDİM

Hakem Barış Şimşek kötü bir yönetim gösterdi. Anlayışı ve sahadaki idaresiyle sınıfta kaldı.

Yazarın Tüm Yazıları