İstedik, BAŞARDIK

TÜRK Milli Takımı son Dünya Kupası dahil, Brezilya'ya karşı ikinci yarıdaki mücadelesini ve oyununu hiçbir karşılaşmada sergileyemedi.

İlk 45 dakika inanılmaz bir Brezilya, çok kötü bir Türkiye vardı sahada. Sambacılar, ne gerekiyorsa onu yaptılar. Müthiş bir futbol oynadılar. İlk yarının 1-0 bitmesi bizim için büyük şanstı. Özellikle Ergün gibi takımı toparlayacak bir oyuncunun inanılmaz top kayıpları pasif oynamamıza neden oldu.

İki takım da son Dünya Kupası'na göre 5'er oyuncusunu oynatmıyordu. Yani geri kalan 6'lar sahadaydı. Bu yarı biraz Bülent iyi mücadele etti. İki takım soyunma odasına gidip geldiler. İkinci yarı mükemmele yakın bir Türk Milli Takımı ve çok kötü bir Brezilya takımı vardı. Yalnız bu Brezilya takımının kötü oynadığı için bizim milli takımın iyi oynadığını zannetmeyin. Biz iyi oynadığımız için onlar kötü oldular.

Hakemler ders verdi

İkinci yarı bizim milli takımda kötü oynayan oyuncu yoktu. Şenol Güneş, Volkan'ı da, Ergün'ü de tam zamanında oyundan aldı. Bence Güneş ilk defa takımına bu kadar hakim oldu. Tuncay rakip defans için son derece tehlikeli bir oyuncu. Bu genç, çok modern bir Türk futbolusu olma yolunda hızla ilerliyor. Selçuk, Tuncay ve Gökdeniz artık A Milli Takım'ın temel oyuncuları oldular. Yalnız bir de Alpay'la Bülent'ten biri oynamadığı zaman oraya bir adam lazım. Alex oyuna niye sonradan girdi anlamak mümkün değil.

Markus Merk, hakemi aldatmaktan dolayı Ronaldinho ve Alex'e ders niteliğinde sarı kartlar gösterdi. Brezilya takımında Ronaldinho çok çalıştı ama Markus Merk'in ders niteliğinde gösterdiği sarı kart yüzünden kırmızıyı aldı. Bizim hakemler inşallah bundan ders alırlar. Bir nolu yardımcı da Brezilya'nın attığı golde bir yardımcı hakem dersi verdi.

Onlar bir devre, biz bir devre mükemmel oynadık. Ama biz yarı finale kalmayı onlardan daha fazla istedik. Onun için biz bir üst turu kazandık.
Yazarın Tüm Yazıları