Sel felaketinden etkilenen Pakistan'ın çilesi bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Sel felaketinden etkilenen Pakistanın çilesi bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 16:22

Geçtiğimiz hafta yaşanan sellerde 1,600 kişinin öldüğü, 12 milyon kişinin etkilendiği Pakistan’da ordu helikopterlerle halka gıda dağıtmaya başladı. Yerel halktan bazı kişiler helikopterlere tutunarak kaçabilmek için canlarını tehlikeye attı. Ülkede yeni yağışlar bekleniyor.

Haberin Devamı

PAKİSTAN'DA ORDU HALKA GIDA YARDIMI YAPTI

 

Pakistan’da selin vurduğu bölgelerde yeni yağışlar beklendiği haberlerinin gelmesi üzerine yerel halk acil yardım helikopterlerine binerek bölgeyi terk etmeye başladı. Yeni yağışlarla sellerin etkisinin artmasıyla hükümete tepkinin de büyümesi bekleniyor.

 

Pakistan’da geçtiğimiz hafta boyunca yaşanan yoğun yağışların neden olduğu sellerde 1,600 kişi hayatını kaybetti. Sellerin 12 milyondan fazla Pakistan’ın hayatını etkilediği belirtiliyor. Ülkenin tarım ağırlıklı ve dış yardımlara dayalı ekonomisi selden ağır darbe aldı.

 

Artması beklenen yağışların daha fazla evin ve tarım alanını yerle bir etmesine kesin gözüyla bakılıyor.

 

Haberin Devamı

ORDU MÜDAHALE ETTİ

Yağışlar dolayısıyla taşan ırmaklardan birinin yakınlarında bulunan Muzaffergarh şehrinde ordu helikopterleri yüksek bir tepede bulunan mezarlığa sığınan halka yardım amacıyla pirinç paketleri dağıttı.

 

Yardım çalışmaları sırasında halkın bir kısmı helikopterlerin kızaklarına tutunmaya çalıştı. Yaşlı bir adamın tutunduğu helikopterin içine girmeyi başardığı belirtildi.

 

ZERDARİ ATEŞ ALTINDA

Analistler Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari’nin ülkesinde son 80 yılda görülen en büyük seller nedeniyle böyle büyük bir felaket yaşanırken temaslarda bulunmak için Londra’ya gitmesinin siyasi bir intihar olduğunu belirtti.

 

Zerdari kendisine yöneltilen eleştirilere Başbakan’ın krizle başarıyla mücadele ettiği cevabını verdi. BBC’nin Newsnight programına katılan Zerdari, “Ülkemizi yöneten biri var. Parlamento toplanıyor, Senato toplanıyor. Krizle mücadele Başbakan’ın sorumluluğundadır, o da sorumluluğunu yerine getirmektedir” dedi.

 

Haberin Devamı

Pakistan'ı çok uzun bir süre yöneten ve Zerdari'yle yaşadığı anlaşmazlıklar ortada olan ordu geçmişte sivil yöneticilerin iyi yönetemediği krizlerden başarıyla çıkmıştı. Ancak ülkede en azından şimdilik askerin yönetimi ele alması beklenmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!