THY’de kilosunu düşüremeyene 6 ay zayıflama izni

Güncelleme Tarihi:

THY’de kilosunu düşüremeyene 6 ay zayıflama izni
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 00:00

Türk Hava Yolları (THY) aşırı kilolu olduğu gerekçesiyle Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) Başkanı İzzet Levi dahil olmak üzere 30 kabin memurunu görevden uzaklaştırdı.

Kabin memurları kilo verene kadar 6 aylık ücretsiz izne çıkarıldı. Kilo veremezse işine son verilecek Aşırı kiloları nedeniyle görevden uzaklaştırılan 30 kişi arasında yer alan Havayolları Kabin Memurları Derneği Başkanı İzzet Levi, karara şaşırdığını belirterek, “Kabin memurlarının kilo standardı ile ilgili THY bir önlem alıyor. Fazla kilo nedeniyle 6 ay boyunca ücretsiz izne çıkartılan 30 kişi arasında ben de varım. İlk başta yıllık iznime çıktım. Şu an o iznimi kullanıyorum. Halen 106 kiloyum ve altı ay boyunca 10 kilo verip 96 kiloya gelemezsem iş akdime son verilecek. Kilo vermek zorundayım. Kilo verdiğim an işime geri döneceğim” dedi.
Yönetmelikte de var
Türk Hava Yolları, Kabin Memuru alımı, Kabin Memuru/Amiri sıralaması ve Terfi Yönetmeliği’nde kilo oranlarını gösteren maddeye uymayan kabin görevlilerini daha önce “Yönetmeliğin 05 maddesi-f bendinde yer alan esaslara uygun olmadığınız belirlenmiştir. Bu nedenle 6 ay sonra yapılacak olan boy-kilo ölçümünde, yönetmelik esasları çerçevesinde uygun şartları sağlamanız hususunda gereğini rica ederim” diye uyarmıştı. THY, kadınlar için kilosu, boy ölçüsünden 100 çıkarılınca kalan sayıdan, en fazla 2 sayı yukarıda, 20 sayı aşağıda olmak, erkekler için kilosu boy ölçüsünden 100 çıkarılınca kalan sayıdan, en fazla 5 sayı yukarıda, 20 sayı aşağıda olmak şartını koşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!