Milli Eğitim’den bir tuhaf öneri

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim’den bir tuhaf öneri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2010 00:00

Ortaöğretimin temel sorunlarının tartışıldığı İzmir’deki Ege Bölge Çalıştayı’nda ilginç bir öneri kabul gördü. “Başarı için, kız ve erkek okullarını, ayrı ayrı bölgelerde kuralım” önerisi çıktı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin eğitimde 2023 vizyonunu çizeceği 18. Milli Eğitim Şurası’nın Ege Bölge Çalıştayı’nda, eğitimin sorun, eğitimcilerin dert küpü olduğu dile getirildi.
Kaya Prestige Otel’de İzmir, Aydın, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya ve Uşak’ın katıldığı çalıştayda aralarında akademisyen, öğretmen sendikası temsilcisi ile öğrencilerin de yer aldığı gruplar oluşturuldu. Grupların, raporlarının değerlendirilip bakanlığa sunulacağı kaydedildi. Her ilin hazırladığı raporlarda bazı çözüm önerileri dikkat çekti.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerin kadrolu, sözleşmeli, ücretli, vekil, usta öğretici gibi özlük hakları birbirinden farklı istahdam biçimlerinde çalıştığına çekti. Afyon, öğretmenlerin sadece devlet üniversiteleri tarafından yetiştirilmesi gerektiğini savunup, vakıf üniversitelerinin bu programlarının kapatılmasını istedi.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim sisteminde yapılan sık değişikliklerin kurumsal kültürün gelişmesine engel olduğuna, birçok okul müdürünün de yeterli donanıma sahip olmadığına dikkat çekti.
Haremlik selamlık
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün raporunda ise kız ve erkeklerin ayrı ayrı okuyacağı okullar önerilmesi dikkat çekti. Raporda, “Bölgesel, kültürel ve geleneksel nedenlerden dolayı özellikle ortaöğretime erişim ve devamın sağlanmasında sıkıntılar dikkati çekmektedir. Bu sorunun ortadan kaldırılması amacı ile ortaöğretim kız ve erkek okullarının belli bölgelerde ayrı ayrı kurulması” önerildi. İzmir, bir başka önerisinde de öğrencileri yaş gruplarına göre bölünmesini önerdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 8 yıllık eğitimi 4’er yıllık okullar olarak ayrılmasını önerdiği raporunda, “İlköğretim okullarında anasınıfından 8. sınıflara kadar okuyan öğrencilerin bedensel gelişimleri, kazandırılacak değerler farklıdır. Öğrencilerin yaş gruplarına göre bölünerek farklı okullarda ders görebilir. Okul öncesi ve 1,2, 3, 4. sınıflardan oluşan 5 yıllık okullar ve 5, 6, 7, 8. sınıflardan oluşan 4 yıllık okullar oluşturulabilir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!