Türkiye merkez üs oldu temassız kart cep telefonuyla da buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye merkez üs oldu temassız kart cep telefonuyla da buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 00:00

VISA Europe ve Akbank, cep telefonlarını temassız kartı özelliği ile buluşturan yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Cep telefonları ile Türkiye’de ve dünyadaki tüm Visa temassız alışveriş noktalarında mobil ödeme yapılabileceğini belirten Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, “Türkiye artık Visa için yenilikçi projelerin üssü olma işlevini görüyor” dedi.

Haberin Devamı

VISA Europe ve Akbank, cep telefonlarını temassız kartı özelliği ile buluşturan yeni bir uygulamaya imza atıyor. 2010 sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanan proje sayesinde cep telefonları ile Türkiye’de ve dünyadaki tüm Visa temassız alışveriş noktalarında mobil ödeme yapılabilecek. Türkiye’nin Visa için yenilikçi projelerin merkez üssü olmaya başladığını söyleyen Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, “Türkiye artık yüksek hacimlerinin yanı sıra, ödeme ürünleri tasarımı konusunda da Avrupa çapında söz sahibi bir pazar haline geldi” diye konuştu.
Fikir Türkiye’de gelişir
Ülman, Türkiye’nin yenilikleri hızlı benimseyen, yeni fikir ve sistemleri denemeye son derece açık ve çabuk uyum sağlayan nüfusunun Visa Europe’un yenilikçi vizyonunu cesaretlendirdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye artık yüksek hacimlerinin yanı sıra, ödeme ürünleri tasarımı konusunda da Avrupa çapında söz sahibi bir pazar haline geldi. Fikirlerin doğduğu, geliştirildiği, uygulandığı bir inovasyon merkezi durumuna gelen Türkiye’nin ilkleri Avrupa’daki ödeme çözümlerinin yönünü belirliyor. Türkiye artık Visa için yenilikçi projelerin üssü olma işlevini görüyor. Temassız teknolojilerde, ön ödemeli kartlarda veya sadakat programlarında yenilikçi ve farklı ürünleri Türkiye’den dünyaya armağan ediyoruz.”
Hafıza kartı girişi
Temassız kartın kullanımına ilişkin bilgi veren Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, şu değerlendirmeyi yaptı: “Cep telefonlarının temassız kredi kartı olarak kullanılabilmesi için hafıza kartı girişi olmalı. Telefon sahipleri cep telefonlarına yakın alan iletişimi olarak adlandırılan NFC özellikli bir hafıza kartı takmaları gerekiyor. Türkiye’de 85 milyon cep telefonu ve çok genç bir nüfus var. Bu da ‘özgür bankacılığın’ önünü daha da açıyor. Müşteri ihtiyaçlarındaki değişimleri belirleyerek tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıracak, önündeki kısıtlamaları kaldıracak alternatif çözümler üretiyoruz.”

Haberin Devamı

Bu ürünler dünyada deveye giriyor

VISA Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, şu bilgileri verdi: “Gelecek beş yıl içinde toplam gelirlerimizin yüzde 25’inin o anda var olmayan ürünlerden oluşması yönünde bir karar almıştık. Geçen üç yıl içinde bu konuda önemli bir aşama kat ettik. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz. Visa Europe olarak bizim için ilk uygulamalar büyük önem taşıyor. Burada geliştirdiğimiz tüm yeni ürünler uluslararası çapta uygulanabilir ürünler.”

Haberin Devamı

Yeni sim karta gerek yok

YENİ kredi kartlarının kullanımına ilişkin detayları anlatan Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mine Könüman, “Hafıza kartı kullanımına uygun cihazlara sahip tüketiciler, cep telefonlarını kolayca kredi kartı gibi kullanabilecekler. Ve en önemlisi, bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin cep telefonlarını kredi kartı olarak kullanabilmek için, halihazırda abonesi oldukları GSM operatörünü değiştirmeleri, yeni bir SIM kart ya da cihaz almaları gerekmeyecek” dedi.

2 milyon müşteri sanal kalıyor

AKBANK’ın bireysel bankacılıkta 6-7 milyon aktif müşterisi olduğunu hatırlatan Hakan Binbaşgil, şöyle konuştu: “Biz aktif müşteri olarak her ay bankaya en az bir kez gelip işlem yapan müşterilerimizi kabul ediyoruz. 2 milyon müşterimizin hiç yüzünü görmüyoruz, sanal kalıyorlar, çünkü bu müşteri kitlesi tüm işlemlerini alternatif dağıtım kanalları üzerinden yapıyor. Müşterimizin yüzde 90’ı para transferlerini ATM’lerden yapıyor. Tüm işlemlerin üçte ikisi de alternatif dağıtım kanalları aracılığıyla gerçekleşiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!