Ahmedinejad'a suikast giriÅŸimi

Güncelleme Tarihi:

Ahmedinejada suikast giriÅŸimi
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 04, 2010 11:47

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın konvoyuna bugün bombalı bir saldırı düzenlendi. Ahmedinejad saldırıdan yara almadan kurtulurken, olayda yaralananlar olduğu bildirildi. Ancak İran'da yayın yapan Press TV ise saldırı iddialarını yalanladı.

Haberin Devamı

AHMEDİNEJAD'A SUİKAST GİRİŞİMİ - FOTO GALERİ

SUÄ°KASTI KABUL ETMEDÄ° / WEB TV

Haberi ilk olarak Lübnan'da yayın yapan Future televizyonu duyurdu. Ardından Dubai'den yayın yapan El Arabiya televizyonu da saldırıya yer verdi. Â

İran yayın organlarında konuyla ilgili herhangi bir haber yer almadı. Ancak İngilizce yayın yapan Press TV, internet sitesinde "son dakika" olarak duyurduğu haberde, "İran Cumhurbaşkanlığı'nda konuyu bilen bir kaynak, Ahmedinejad'a yönelik bombalı saldırı haberlerini yalanladı" denildi.

AFP haber ajansı da cumhurbaşkanlığından bir kişiye dayandırdığı haberinde, Ahmedinejad'ın konvoyuna bomba atılmadığını, patlamanın bir havaifişekten kaynaklandığını bildirdi.

Haberlerde, Ahmedinejad'ın bugün Hamedan kentinde halka hitap etmek üzere  kafilesiyle yol alırken, konvoya el bombası atıldığı bildirildi. Olayın ardından saldırgan olduğu iddiasıyla bir kişi gözaltına alınırken, Ahmedinejad'ın mitingi de planlandığı gibi gerçekleşti.

Haberin Devamı

GAZETECÄ°LERE Ä°SABET ETTÄ°

Reuters haber ajansı Ä°ran CumhurbaÅŸkanlığı'ndan bir kaynağın Ahmedinejad'ın saldırıdan kurtulduÄŸunu teyit ettiÄŸini söyledi. Ahmedinejad, televizyondan canlı yayınlanan konuÅŸmasında saldırıya yer vermedi. Â

El Arabiya televizyonu da kaynaklara dayandırdığı haberinde, bombanın gazetecileri ve cumhurbaşkanlığı memurlarını taşıyan bir araca isabet ettiğini söyledi.

YÃœZ METRE YAKININDA PATLADI Ä°DDÄ°ASI

İran internet sitesi 'khabaronline.ir' haberine göre, Ahmedinejad'ın Hamedan kentine giren konvoyuna atılan "el yapımı" el bombasının, İran liderinin  100 metre yakınında patladığı belirtildi. El bombasını atan saldırgan, saldırının hemen ardından yakalandı.

Ahmedinejad saldırıdan sonra Hamedan stadyumunda halka hitap etti, ancak  saldırıya değinmedi. İran devlet televizyonunca canlı yayımlanan Ahmedinejad'ın Hamedan  konuşmasının ardından, İran Cumhurbaşkanlığı'ndan bir yetkili saldırıyı doğrulamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!