Acemilik

AB bizi istediği kadar üye yapmasın. Biz bu kuruluşun bence tabii üyesiyiz. 35-40 bin kişi ile Avrupa'da her statta hazır seyircisi olan tek ülke biziz.

Zaten bu turnuvaya bizi almalarında en büyük etken dünya üçüncüsü olmamızın yanı sıra, bu tip turnuvalara çok seyircimizin gelmesi. Hem de 15-20 bin kişiyi öyle güzel gezdiriyorlar ki, resmen paralarımızı göstere göstere cebimizden alıyorlar. 20 milyon lira verilmeyecek odalara 130-140 milyon lira para yatırıyorsunuz. Yemekler deseniz, o da öyle...

Bu turnuvaya başından beri kupayı almak için gelen ve tam takım oynayan tek ülke Kamerun. Diğerleri, oyuncu denemeye gelmiş.

Biz bir teknik hata yaptık, son 20 dakika beraberliği kafi gördük. Aslında beraberliğe Kamerun da razıydı ama, onların son oynayacağı takım bu grubun en zayıf halkası ABD. Ama bizimki öyle değil, Brezilya.

Rakibimiz teknik olarak iyi bir görüntü çizdi. Hiçbirisi zaten Kamerun'da oynamıyor. Avrupa'nın üst düzey ülkelerinin birinci lig takımlarında mücadele ediyorlar.

Şenol yine geç kaldı

Özellikle ilk yarı topu oyuna geriden iyi sokamadık. Bunda, defansta oynayan oyuncuların acemiliği kadar orta sahada görev alan futbolcularımızın boşa çıkıp kendilerini göstermeleri de önemli rol oynadı. Volkan oyuna kötü başladı, kötü devam etti. Daha 20'nci dakikada Şenol'un onu oyundan alması gerekirdi. Ama, o gene her zamanki gibi ağır hareket etti. Volkan'ı oyundan alırken, bu sefer seyirci de çocuğu ıslıklamaya başladı. O da, teknik heyete tavrını koyarak, direkt soyunma odasına gitti. Anlayacağınız, iki taraf da hatalıydı.

En iyisi Rüştü'ydü

Ergün, Yıldıray, Tuncay
iyi şeyler yaptılar. Diğerleri için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Rüştü derseniz, sahanın en iyisiydi. Rüştü için bu cümleleri yazıyorsak, bu Kamerun'un bizden daha iyi olduğunu gösterir. Ama biz de iyi pozisyonlar yakaladık.

Ne olursa olsun, maçı böyle bir penaltıyla kaybetmek insanı üzüyor. Ama Servet, hiç gerek yokken rakibin bileğine elini uzattı. Uzatma, çek elini. Adamın art niyetini hakeme göster. Ama işte acemilik çok önemli, kolay değil. Öyle veya böyle bu tip turnuvalar bile olsa bazı yerlerle bu kadar oynayamazsın. Bülent-Alpay ikilisinden birini oynatmaya mecbursun. Form durumuna göre de Bülent'i. İkisini birden denemeye kalkarsan, sonuç böyle olur. Çünkü kaleci ve çift santrhaf dediğin yer takımın belidir, belkemiğidir. Karşımızda ve kaderde yine Brezilya var. İki sefer bizi tokatladı, bakalım, görelim...
Yazarın Tüm Yazıları