Fenerbahçe ihtiyarlar takımı

Koşan rakip, didinen rakip, ikili mücadelelerin hepsini kazanan rakip, pozisyona giren rakip. Adamların adı Young Boys. İsimleri gibi genç çocuklar ve öyle oynadılar. Fenerbahçe ise ihtiyarlar gibiydi. Yani Old Boys.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’de şu ana kadar ışık görmedim. Galatasaray derbisi ve Young Boys karşılaşmalarındaki tablo iç açıcı değildi. İsviçre’de oynanan karşılaşma şunları net olarak gösterdi...

SAVUNMA VE ORTA SAHA YOK

-  Fenerbahçe savunması dendiğinde takımın arkasındaki dört kişiye bakmayın. Takım olarak en ileri uçtan, geriye kadar savunma anlayışı çok ama çok kötü. Sarı lacivertli takımda orta saha diye bir şey yok. Hiçbir şekilde topu kullanamadılar. 90 dakika boyunca topa sahip olan ve istediği gibi kullanan Young Boys oldu.

FİZİK VE KONDİSYON SIFIR

-  Rakip çok koştu ama biraz acemiydi. Zaten acemi olmasalardı maç 8-9 farkla biterdi. Fizik, kondisyon yönünden Fenerbahçe iyi değil. Bütün ikili mücadeleri rakip kazandı. Adamlar isimleri gibi genç çocuklar. Yani Young Boys. İsviçre temsilcisi adına uygun mücadele etti. Fenerbahçe ise ihtiyarlar gibi oynadı. Yani Old Boys gibiydiler.

Haberin Devamı

DİSİPLİN HAK GETİRE

-  Disiplin anlayışı hiç de iyi değil. Disiplin olsa hep beraber defans yaparsın, hücum edersin. Zaten bunu yapamadığın zaman disiplin yok demektir. Genel disiplin olmadığı için oyun disiplini de olmuyor. İşin daha kötü yanı Fenerbahçe’de Daum’un yerine Aykut Kocaman’ı göreve getiren ve onu takımın başında görmek isteyen futbolcular. Bu futbolculara Aykut Kocaman ne kadar disiplin sağlar? Yarın alınacak ters sonuçların ardından futbolcular “Seni biz getirdik, sen bize nasıl muamele ediyorsun” demeyecekler mi? Yani, Aykut Kocaman attığı silahla vurulacak.

KIRMIZILAR AYKUT’UN ESERİ

-  Galatasaray maçından sonra Aykut Kocaman’ın Alman hakem hakkında konuştukları Fenerbahçe’deki disiplinsizliğin açık bir göstergesi. Selçuk atılıyor, Aykut Kocaman basın toplantısında “Bu dostluk maçı. 15. dakikada bu kadar kart gösterilir mi?” diye, futbolcusunu değil de hakemi suçluyor. Ne oldu sonra? Belki de kırmızı kartlar yüzünden Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyecek. Young Boys’a karşı da Kazım atıldı. Hakem, rakibine dirsek atan Santos’u görseydi ona da atacaktı. Bunun bir tek sorumlusu var o da Aykut Kocaman’dır. İmam, cemaat misali.

Haberin Devamı

BU TAKIM İYİ ÇALIŞTIRILMIYOR

-  F.Bahçe’de ışık görmüyorum. Fizik olarak da iyi değiller. Antrenman olarak da iyi çalıştırıldıkları fikrinde değilim. Neden derseniz, sahadaki görüntü beni bu düşünceye itiyor. Young Boys ile oynanacak ikinci maç zor geçecek. Maçın hakemi Rus. Bu Fenerbahçe için avantaj olabilir!.. İsviçre takımı için de. Çünkü, UEFA’nın merkezi İsviçre’de.

AYKUT’UN İŞİ ÇOK AMA ÇOK ZOR

-  Yerli bir teknik adam olduğu için basın Aykut Kocaman’a sahip çıkıyor. Aslında Türkiye’deki basın bütün yerli hocalara sahip çıktı zamanında. Bunların arasından iki kişi yırttı. Biri Mustafa Denizli biri de Fatih Terim. Şimdi arada olan 3-4 kişi var. Bakalım bunlardan hangileri yırtacak. Buna en yakın isim Bursaspor ile şampiyonluğa ulaşan Ertuğrul Sağlam. Türk hocaları, Türk futbolunun zayıf halkası olan yönetici grubuyla nasıl geçiniyorlar o önemli. Onun için Aykut Kocaman’ın da işi bu aşamada çok zor.

Haberin Devamı

YÖNETİM ONU DA SİLKELEYECEK

-  Sebebi çok basit. Aziz Yıldırım olayların içine girip karışmazsa, çatlar. Böyle bir ortamda Aykut Kocaman’ın işi o yüzden çok zor. Aslında Aykut Kocaman bahane. Fenerbahçe’de yıllarca futbol takımını çok kötü idare eden yönetim zihniyeti Aykut Kocaman ile vakit geçiriyor. Onu da silkeleyip bir kenara atacaklar. Sonra gelsin bir yabancı. Çünkü, onlar o yönetim koltuğunu bırakmak istemiyorlar. Aykut Kocaman onlar için bir kilometre taşı olacak o kadar.

Yazarın Tüm Yazıları