Kayseri'de Kuran Kursu çöktü: 10 ölü

Güncelleme Tarihi:

Kayseride Kuran Kursu çöktü: 10 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 20, 2003 08:05

Kayseri'de bir Kuran Kursu binası çöktü, 10 öğrencinin hayatını kaybettiği olayda, 13 kişi sağ kurtarıldı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı ve iki kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kayseri merkez Kiçikapı semtinde bulunan ''Taşçıoğlu Yatılı Kur'an Kursu ve Hafız Okulu''nun yatakhanesi saat 02.30 sıralarında çöktü. Tüp patlaması sonucu yıkılan binada, yatılı olarak eğitim gören 22 öğrenci ve bir öğretmen göçük altında kaldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Sivil Savunma ekipleri ile vatandaşlar, enkaz altında kalan öğrencilerin kurtarılması için çalışmalara başladı. Ancak öğlen saatlerinde enkaz altında kalan son iki öğrencinin cesetlerinin çıkarılmasıyla çalışmalara son verildi.

ÜÇ ÖĞRENCİNİN DURUMU AĞIR

Kurs öğretmenlerinden Yavuz Arif Demirezen (34) ile öğrenciler Mehmet Sarıkaya (15), Abdullah Yapıcı (16), Şeref Erdoğan (16), Lütfü Gövdeli (16), Enes Seyit (16), Halil İbrahim Özbek (15), Yakup Yıldız (16), İbrahim Postaağası (15) Mikail Yüce (11), Bilal Erkin (17), Ergün Kocakaya (17) ve Muhammet Lütfi Gülden enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğu öğrenlidi.

Haberin Devamı

Olayda Mevlüt Bulduk (18), Abidin Akkaya (16), Muhammet Osman Öztürk, Ebubekir Çimen, Ahmet Alaşar, Muhammet Alaşar, Hasan Dangır, Sadettin Akyol, Emrah Köroğlu ve Ahmet Dalkıran hayatını kaybetti.

"DEPREM SANDIK"

Kurs öğretmenlerinden Arif Demirezen (34), ''Deprem olduÄŸunu zannettim. Gözümü açtığımda bina üzerimdeydi. Ancak bizleri kurtarmak için gelenler, ÅŸiddetli bir patlama sesi duyduklarını söylediler. Ben patlama sesi duymadım, sadece göçük sesi duydum. Ranzaların aralarından çıktım'' dedi.Â

Kuran kursu öğrencilerinden Abdullah Yapıcı da (17), enkazın altından ilk olarak kendisinin çıktığını belirterek, olayı şöyle anlattı:Â

''Uyuyorduk, ses duydum ve üzerimde taÅŸ vardı, taşı kaldırdım. Enkazdan ilk olarak ben çıktım ve meydana oturdum. Biraz bekledim ve sonra Arif hocam çıktı ve yardım için insanları çağırdı. Yanımda cep telefonu vardı arayarak çağırdım.''Â

Öğrenci Şeref Erdoğan (17) ise, ''Çat diye bir ses duydum. Üzerimde beton vardı. Boşluğa geçtim ve polisler beri çıkardı'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!