Aykut yabancı hoca devrini bitirecek

“Eğer Aykut Hoca istediklerini yapabilirse, bugüne kadar yabancı hoca arayışıyla giden Türk futbolu yeni bir döneme başlar. Kendi takımında yetişen yerli hocaların devrimi olur bu. Türk futbolu yabancı hoca baskısından kurtulur…”

Haberin Devamı

“Teknik adamların işine karıştığım iddiaları tümüyle dedikodu. Bir tanesi çıksın da ‘Aziz Yıldırım şunu yaptı, şöyle karıştı’ desin.”

“Aykut Hoca’yla başarmak yalnız Fenerbahçe’nin başarısı olmaz. Türk futbolunun başarısı olur. Yerli hoca döneminin açılması anlamına gelir.”

İSTANBUL’un en güzel açılarından birinde…

Boğaz’ın yıldızlara karıştığı yerde Aziz Yıldırım’a dedim ki;

“Ben futboldan çok anlamıyorum ama bir soru var ki; Halep’ten beri kafamı kurcalıyordu. Şimdi sorma zamanı” (Halep’te maça davet etmişti. O zaman yerli hoca meselesini konuşmuştuk…)

“Nedir o” dedi başkan…

- Neden şimdi Aykut Kocaman?

Sun-Set’ten güneşin batışına bakıyoruz…

Başkan derin bir nefes aldı ve şöyle dedi:

“Aslında uzun süredir bu düşünce vardı. Ben şimdi bütün taraftarların Aykut Hoca’yı desteklemesini bekliyorum. Bu çok önemli. Eğer Aykut Hoca’yla başarırsak Türk futbolunda yeni bir dönem açılacak. Devrim olacak….”

Elbette şampiyonluk

- Nasıl bir devrim?

- Eğer Aykut Hoca istediklerini yapabilirse. Ve başarırsak. Böylece bugüne kadar yabancı hoca arayışıyla giden Türk futbolu yeni bir döneme  başlar.  Kendi takımından, kendi oyuncuları arasından, kendi altyapısından yetişen yerli hocaların devrimi olur bu. Türk futbolu yabancı hoca baskısından kurtulur… Dünyanın dört tarafında hoca arayacağımıza kendi içimizden hoca buluruz. Bu da yerli teknik adamların yetişmesi demektir. Yani Türk futbolunun gelişmesi demektir.

Devrim budur.

- Peki Başkan sözünü ettiğin “Başarı nedir?” yani “Aykut Hoca başardı” demek için neyi bekleyeceğiz.

- Elbette şampiyonluğu…

- Ama bir de, Aziz Yıldırım teknik adamların işine karışıyor iddiaları var…
Yıldırım bu eleştirilere çok öfkeli…

- Tümüyle dedikodu. Bir tanesi çıksın da Aziz Yıldırım şunu yaptı şöyle karıştı desin. Şimdi Aykut Hoca’ya bütün yetkileri bıraktık. Mesela iki önemli transfer var. Onun kararlarını ve zamanlamasını bekliyoruz. Tekrar söylüyorum. Aykut Hoca’yla başarmak yalnız Fenerbahçe’nin başarısı olmaz. Türk futbolunun başarısı olur. Yerli hoca döneminin açılması anlamına gelir. Bu da devrimdir. Bu yüzden taraftarlardan büyük destek bekliyoruz…
Uzun sohbetin bu bölümü böyle…

Sun Set’ten sonra Bodrum’da tenis oynadığımız ve İkinci Başkan Nihat Özdemir de aynı şeyleri söylüyor:

“Aykut Hoca’yla başarmak Türk futbolu için önemlidir. Yıllardır yabancı hocalara döktüğümüz paralara artık yeter. Kendi adamlarımız kazansın, Türk futbolu kazansın…”

Özdemir böyle diyor…

Yazarın Tüm Yazıları