Düğün estetiği

Gelin adayları düğün öncesinde düğün organizasyonuna ait onlarca detayla ilgilenirken, düğün günü mükemmel görünmenin yollarını da arıyorlar.

Haberin Devamı

Burunlarından şikayeti olanlar en az iki ay öncesinden ameliyat masasına yatıyor. Yüzünde ince çizgiler görenler ise botoks ve dolgu işlemlerini tercih ediyor.
Botoks ve dolgu yöntemi sadece gelinlerin değil, kayınvalidelerin de favorisi durumunda...
Botoks, iki kaş arasındaki çizgilerin hafifletilmesi ve böylece daha genç bir görüntüye kavuşabilmek amacıyla kullanılıyor. Ayrıca göz kapağının yanındaki düşüklükleri hafifletmek için de bu tekniğe başvurulabiliyor.
Oluşan ince çizgiler, yara ve akne izleri ise mikro dolgular ile siliniyor. Ve bu işlemler, kişinin daha pürüzsüz ve genç bir yüze kavuşmasını sağlıyor.
Fazla kilolarla savaş
2-3 ay önce başlamalı
Gelinlerin bir diğer talebi ise fazla kilolardan kurtulmak. Bunun için farklı yöntemlerden yararlanabiliyor.
Diyetle ve sporla gitmeyen bölgesel yağlardan kurtulmanın en ideal yolu da liposuction. Deri elastikiyeti iyi, düzenli ve dengeli beslenen, sporunu ihmal etmeyenler kişilerde bu yöntem çok başarılı sonuçlar veriyor.
Ancak hem kilo verme hem de liposuction için, düğünün 2-3 ay öncesinden kilo vermeye odaklanmak, psikolojik olarak da hazırlanmak gerekiyor.
Burun estetiğinde
erken davranmalı
Hiçbir gelin, kalın, kemerli, kanatları geniş bir burunla düğün fotoğraflarında yer almak istemediğinden, burun estetiği mevsimsiz ameliyatlar arasında yer alıyor. Ancak şunu hatırlatmakta yarar var; burun estetiğinden sonra o bölgede şişlikler olacağından en az 2-3 ay öncesinden harekete geçmek önemli...
Leke ve benlerden
kurtulmak mümkün
Gelin adaylarının vücutlarındaki benler, dekolte, boyun ve yüzlerindeki lekeler de önemli bir sorun oluşturabilir. Düğün öncesinde bazı kişilere lazer, bazılarına cerrahi işlemler yapılması bu sorunlardan kurtulmayı sağlıyor.
Bunların dışında gelin adayları, yaz dönemindeki aşırı sıcaklar nedeniyle terlemeye karşı koltuk altlarına botoks da yaptırabiliyor. Botoks koltuk altına uygulandığında ter bezlerinin aşırı çalışıp ter üretmelerinin önüne geçiyor.
“Hiperhidrozis” olarak bilinen aşırı terleme hastalığı söz konusuysa, tek kesiden girilerek sempatik sinire klip de takılabiliyor. Böylece aşırı terleme ameliyattan hemen sonra bitmiş oluyor.

Haberin Devamı

Damatların estetik listesinde ne var

Haberin Devamı

Gelinlerin dışında damatların da yaptırmak istediği estetik işlemler oluyor. Damat adayları bölgesel yağlarından kurtulmak amacıyla liposuction yaptırıyor. Bazı erkekler ise jinekomasti dediğimiz meme büyümesine yönelik cerrahi işlemlere başvuruyor. Çünkü bir erkeğin büyümüş memesini, kıyafetle saklamasına imkan yok. Bu ameliyatla memedeki fazla yağlar çıkarılıyor ve daha fit bir görüntü yaratılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları