Sözleşmeliyi isyan ettiren kontenjan

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeliyi isyan ettiren kontenjan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 14:30

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özür durumuna bağlı tayinler için belirlediği kontenjan sayısı sözleşmeli öğretmenleri isyan ettirdi.

Haberin Devamı

ayalp@hurriyet.com.tr

Eş durumu, hastalık ve olağanüstü nedenlerle ‘tayin’ isteyen sözleşmeli öğretmenler, Ankara’da kadronun 7 ile sınırlı tutulmasına tepki gösterdi. Başkent’te yüzlerce yeni okul açılmasına rağmen bu kadronun 7 ile sınırlandırılmasına kızan öğretmenler, “Hani kadrolu ile sözleşmeli öğretmen eşit haklara sahipti? Bu pozisyonlar kadrolu öğretmenler için mi boş tutuluyor” diye sordular.

Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, sözleşmeli öğretmenler için öngördüğü özür durumuna bağlı il içi ve il dışı tayin başvuru sonuçları yarın açıklanacak. Ancak sözleşmeli öğretmen ve yakınları, Bakanlığın kendilerini ikinci sınıf görmeye ve kadroluları kayırmaya devam ettiğini ileri sürüyor.

Haberin Devamı

Başkent’te onlarca yeni okul açılmasına karşın hastalık, eş durumu gibi nedenlerle yer değiştirmek isteyen sözleşmeli öğretmenler için sadece 7 kontenjan ayrıldığına dikkat çekiyorlar. Bir öğretmen Ankara’nın ilçelerinden birinde görev yaptığını, her gün 2.5 saat yol gittiğini, 15 lira yol parası verdiğini belirtirken, “Eşim özel sektörde olduğu için yer değiştiremiyor. Çünkü benim görev yaptığım yerde iş bulması imkansız. Tayin isteyeceğim ama sadece 7 kişilik kontenjan vermişler” diyor.

Bir başka öğretmen yakını ise Ankara’da yüzlerce yeni okul açılmasına karşın sözleşmeliler için belirlenen sayıya tepki gösteriyor. Öğretmen yakını “Oysa 50 branş var. Her branşa bir öğretmen başvursa yine hiç şansımız olmayacak” diyerek umutsuzluğunu dile getiriyor. Bakanlığın, sözleşmeli – kadrolu ayrımı yapmadığını göstermesi için sınırlamayı kaldırmasını istiyor.

İşte isyan ettiren liste:

Sözleşmeliyi isyan ettiren kontenjan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!