Kısa konuşmasında 4 kez "şerefsizler" dedi

Güncelleme Tarihi:

Kısa konuşmasında 4 kez şerefsizler dedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 17:43

Devlet eski Bakanı AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız'ın ailelere, “çocuklarını askere göndermeyin” çağrısıyla ilgili olarak, “Bu ülkeden beslenen insanlar, bu ülkeye saygılı olmak zorunda. Parlamentoda saygın bir şekilde bu çalışmalar yapılırken herkes elinden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyor. Ancak şu var. Bu şerefsizler her yerde, her mevkide olabilir” dedi.

Haberin Devamı

TÜZMEN DALIŞ YAPTI

 

Antalya Kaleiçi Yat Limanı'ndan bu sabah Antalya Emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte 14 metrelik özel Samurai 2 teknesiyle denize açılan Kürşad Tüzmen, Antalya Körfezi'nde iki ayrı noktada dalış gerçekleştirdi. İlk olarak Kaleiçi Yat Limanı'nın 200 metre açığında bulunan ve batık Fransız savaş gemisine dalan Tüzmen ve beraberindekiler, ardından eski mezbahane olarak bilinen mevkide ikinci bir dalış gerçekleştirdi.

 

Antalya Körfezi'nde en son 15 yıl önce dalış gerçekleştirdiğini söyleyen Tüzmen, “Deniz polisi arkadaşlarımızla dalış yaptık. Kaleiçi açıklarında daldık. Su altı faunasına baktık. Birinci Dünya Savaşı batığında mermiler ve teçhizat aynı duruyor. Diğer taraflarda balık nüfusunda önemli bir azalma var, onu gözlemledik. 15 yıl önce ahtapot, böcek ve çeşitli balıklar görmüştüm. Onlar azalmış. Bu durum su altında yapay resif yapmamız gerektiğini gösteriyor” dedi.

 

Haberin Devamı

İkinci dalışın gerçekleştiği eski mezbahane açıklarında Tüzmen ve beraberindekileri taşıyan Samurai 2 teknesi, yolcularını almadan Kaleiçi Yat Limanı'na döndü. Mezbahane mevkiinden Yat Limanı'na yaklaşık 1 millik alanın bir kısmını yüzerek gelen Tüzmen ve beraberindekilere, deniz polisine bağlı zodyak bot eşlik etti. Tüplerindeki havanın bitmesinin ardından zodyak bota çıkan Tüzmen, Kaleiçi Yat Limanı'na çıkış yaptı.

 

ŞEHİT CENAZELERİNDE OLMAMAMIZ ÜZÜNTÜLERİNİ AZALTIR

 

Dalışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kürşad Tüzmen, son günlerde şehit olan askerlerin cenazelerine katılmadığını, ancak ailelerine telefonla başsağlığı dilediğini kaydetti. Cenaze törenlerine katılmama sebebi olarak yaşanabilecek provokasyonları gösteren Tüzmen, “Aileleye üzüntü veriyoruz, bunu yaşadım birkaç kez. Oralarda paralı adamlar tutuyorlar ve provokasyon yaptırıyorlar. Çok değişik tezgahlar dönüyor. Bizim şehit cenazelerinde olmamamız onların üzüntülerini azaltır. Aksi takdirde aile bizimle ilgilenmeye çalışıyor, dışarıdan şerefsizler protesto yaptırmaya çalışıyor. Biz gidince aileye daha fazla üzüntü, daha fazla acı veriyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

DÜNYANIN HER YERİNDE TERÖR VAR

 

Türk devletinin 100 yıllık bir devlet olmadığını belirten Tüzmen, şöyle dedi:

 

“4 bin, 5 bin senelik tarihimizle böylesi olayların hiçbir tanesinin esamesi okunmaz. Bu devlet kalır ve ilelebet devam eder. Bunu herkes kafasına soksun, aklını başına alsın. Bu şerefsizlerden vatanı temizleyebilmemiz için de birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Terör dünyanın her yerinde var. Türkiye'de de olmuştur. Ama devletimiz, milletimiz bunun üstesinden gelecek güçtedir. Bunu da zaman içerisinde göreceksiniz.”

Son dönemde artan terör olaylarının PKK'nın son hamleleri olduğunu belirten Tüzmen, “Bu şerefsizleri, nasıl bir kene koparttığınız zaman tehlikeli, onu vücudun içerisinde öldürmek lazım. Öyle rahatlıkla kurtulacağız” dedi.

 

Haberin Devamı

KİMSE KARNINDAN KONUŞMASIN

 

Tüzmen, Barış ve Demokrasi Partisi'nin 'askere gitmeyin' çağrısıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Bu ülkeden beslenen insanlar, bu ülkeye saygılı olmak zorunda. Bu ülkenin kanunlarına, yönetmeliklerine her zaman saygılı olmak zorunda ve onlar doğrultusunda hareket etmek zorundadır. Kimse karnından konuşmasın. Türkiye Cumhuriyeti'nin içerisinde Türk milletini temsil eden milletvekillerinin hepsine saygılıyız. Görüyorsunuz, parlamentoda saygın bir şekilde bu çalışmalar yapılırken herkes elinden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyor. Ancak şu var. Bu şerefsizler her yerde olabilir. Yani her mevkide olabilir. Bunların içerisinde bakarsınız Türkiye'nin çeşitli kesimlerinden insanlar gelebilir. Yani bu vatana saygısı, sevgisi olmayan, bu bayrağa sevgisi saygısı olmayan, bu millete saygısı sevgisi olmayan insanlar her kademede, her mevkide ve her ortamda olabilir. Ancak yüce Atatürk'ün dediği gibi 'Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.' O yüzden hiç korkunuz olmasın. Hepsi bunların temizlenir, zaman gelir ne kadar yanlış yaptıklarını hepsi öğrenir. Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz. Biz buralarda rahatça konuşabiliyorsak, o şehitlerimiz sayesindedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!