Türkiye’nin Comaneci’si

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin Comaneci’si
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2010 00:00

11 yaşındaki Tutya, Dallas’taki yarışmada denge aletinde 14 yaş çocuklarının katıldığı yarışmada bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

ONA, Türk’lerin Nadia Comaneci’si (Rumenlerin dünyaca ünlü jimnastikçisi)  diyorlar. Türk jimnastiğinin 11 yaşındaki parlayan yıldızı Tutya Yılmaz’ı başta Amerikalılar, Bulgarlar, Rumen’ler yakından izliyor. 5 yaşında 10 yaş çocuklarının gruplarına alındı. 7 yaşta lisans verildiğinden 6 yaşında minikler yarışmalarına “kaçak” sokuldu.
İTÜ özellikle branş açtı
11 yaşındaki Tutya üç ay önce dünya jimnastiğinin vitrini kabul edilen Dallas’ta denge aletinde 14 yaş çocuklarının katıldığı yarışmada bronz madalya kazandı.  Amerikalı baş antrenör Fernando Guerrero ve ekibi ile Amerikan sistemine göre çalıştırılan Tutya için İTÜ Kulübü, jimnastik branşı açtı. Geleceğin jimnastikçisinin 12 kişilik ekibinde 5 profesör, 1 doçent görev aldı.
Yaramazlık çok güzel şey amca
Tutya’ya ‘Jimnastik nedir?’ diyorsunuz “Çok terlemektir” cevabını veriyor. ‘Madalya mı, bebek mi?’ dedik, “Madalyayı kazanırken çok terliyorum, ama bebeği parasını ödeyip alıyorum” cevabını aldık. ‘Yaramazlık var mı?’ diyorum, “Yaramazlık güzel şey amca. Koltuklarda zıpladıkça, yayları kırılıyor. Annem de koltukları değiştiriyor” diyor.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!