Güveniyorum

ADANASPOR-Beşiktaş maçının üç hatasız ismi vardı; Serdar Tatlı, Cordoba ve Murat Şahin...

Beşiktaş'ın son iki deplasmanınıSerdar Tatlı idare etti. Neden? Çünkü Serdar, çok güvenilir bir isim. Deplasmanmış iç sahaymış fark etmiyor. Düdüğü iki takıma da eşit uzaklıkta. Adamın eski mesleği gardiyanlıkmış. Beni alakadar etmez. Cellat bile olsa, ona güveniyorum. Ben nasıl güveniyorsam, futbolcu da öyle güveniyor. Çünkü adamın düdüğü güven kokuyor. Böyle şeytanların ortalarda cirit attğı yerlerde haliyle o, fark ediliyor. 100 tane penaltıyı, faulü yanlış verse, ben bu adama güveniyorum. Bir kahvesini içmişliğim de yok.

Cordoba, Türkiye'ye uzun yıllardır gelen en iyi kaleci. Enterasan bir sezgisi var, tabii zamanlaması... Pozisyonu resmen kokluyor. En önemlisi, rakip topa vurduğu an, iki kale direğinin neresinde durduğunu çok iyi biliyor. Bir başka özelliği, topu aldıktan sonra degajla neredeyse kendi arkadaşının bademciğine gönderiyor.

Ve Murat Şahin... O da dün gece nerede duracağını iyi bildi. Vuruşlardan evvel kendini yere bırakmadı. Türk kalecisinin en büyük zaafı budur. Ama o, kendini bundan soyutlamış. İki takım da pozisyon üretti. Az hata yapan kazandı.
Ronaldo-Zago ikiz gibi!

Beşiktaş, zor bir takım. Rakibin üstüne paldır küldür gitmiyor. Bir oyun şekilleri var, onu uyguluyorlar. Öncelikle defans güvenliğinde az hata yapıyorlar. Ronaldo ve Zago tıpkı aynı yumurta ikizi gibi. Aynı anda düşünüp, presi de, hücumu da dengeli uyguluyorlar. İbrahim, Beşiktaş için vazgeçilmez bir isim. Hem rakibi kendi sahasında hücuma kaldırmıyor, hem de devamlı oraya batıyor.

Kaan Dobra'nın bir dezavantajı var. Hep aynı tempoda. 40 kilometre gidiyor. Bazen 80'e çıkacaksın, bazen 10'a düşeceksin. İlhan Mansız, ilk 20 dakikada 4 defa topla buluştu, 3'ünde rakibine faul yaptı. Yahu kardeşim, adam telaşlanıp, sana faul yapacğına sen ona yapıyorsun. İkinci penaltı pozisyonunda belki de rakibe yüzü dönük olsaydı, yine faul yapacaktı. Ama rakip ona yaptı. Böyle defans oyuncuları Türkiye liginde ilk 11'de sahaya nasıl çıkıyorlar, anlamak mümkün değil. Beşiktaş, öne geçtikten sonra daha da zor bir takım görüntüsü çiziyorlar. Çünkü arkada Ahmet Yıldırım, Ronaldo ve Zago oyuna çok iyi yerlerden başlıyorlar. Adana, inanılmaz sıcak bir yer. Siyah beyazlılar dün hem rakiple, hem havayla iyi mücadele ettiler. Çok gol pozisyonu yakaladılar. Belki de dün gece son 6 haftanın en iyi Beşiktaşını seyrettim.
Yazarın Tüm Yazıları