Sezonun en iyisi

Sarı lacivertliler ilk 25 dakikada öyle bir pres yaptı ki, rakip kafasını bile kaldıramadı. Eskişehirspor ne defans yapabildi, ne de hücum. Bu maç sabaha kadar oynansaydı, Fenerbahçe’nin hakkıydı. Çünkü sarı lacivertliler sezonun en doğru topunu oynadılar.

Haberin Devamı

MAÇ başlıyor, seyirci desteğini de arkasına alan F.Bahçe ilk 25 dakika Eskişehir’e öyle bir pres yapıyor ki, rakip kafasını bile kaldıramıyor. Resmen Eskişehir’i yaptığı presle dövüyor. F.Bahçe’nin bu temposu biter diyorsunuz. Tamam, ikinci yarı biraz azalıyor ama pek de bitmiyor. Bunun iki sebebi var. Birincisi, orta alanda Özer, Emre ve Mehmet Topuz çok iyi pres yapıyorlar. Aldıkları topları da Alex’e verince o da güzel kullanıyor. Yani geçen yıllar olduğu gibi oyunun yükü tek başına Alex’in sırtına binmiyor.
Mehmet Topuz, bu dörtlünün fizik olarak en fazla mücadele eden adamı. Diğer üçü de çok iyi top kullanan oyuncular. Haliyle F.Bahçe’nin oyun farkı belirgin biçimde gözüküyor. Rakip ne yapıyor? F.Bahçe’nin yaptığı bu presi üst üste 5-6 top yaparak kırıyor mu? Veya kaptığı topla rakibe hücum edip kalesini zorlayıp onları yoruyor mu? İkisi de hayır. Yani Eskişehir ne defans yapabiliyor ne de hücum. Eskişehirspor’un görüntüsü Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan emekli futbol takımı gibi. Düşmekten kurtulmuşlar, vakit öldürüyorlar.
Semeresini gördüler
90 dakika boyunca F.Bahçe hiç zorlanmadı. Eskişehir, kaleci Volkan’ı bir defa olsun zor duruma düşürmedi, düşüremedi. Ama Volkan tek başına tek pozisyonla kendini çok kötü durumlara düşürdü. Onda da şansı vardı. Eskişehirspor’un yediği ilk gol, Bülent Yıldırım’ın F.Bahçe’ye 1 Mayıs hediyesi. Yedikleri ikinci gol kaleci Ivesa’nın hediyesi. Şimdi bu ikisini yazınca diyeceksiniz ki; “Yahu kardeşim bu iki gol de dandik olduğuna göre, demekki Fenerbahçe bir şey oynamadı.” Şurada net bir şey söyleyelim. Bu maç sabaha kadar oynansa Fenerbahçe’nin hakkıydı. Eskişehirspor’un pozisyonu yok. F.Bahçe belki de bu sezonun en doğru futbolundan birini oynadı. En ileriyle geriyi fazla açmadan blok halinde gidip geldiler. Sonunda da semeresine gördüler.

Haberin Devamı

F.Bahçe’nin ihtiyacı yoktu

Maç başlıyor, Eskişehirspor kalecisinin formasıyla F.Bahçeli futbolcuların forması neredeyse aynı. Ama hakem farkında değil. Bak sevgili Bülent Yıldırım, bu maçı kazanması için F.Bahçe’nin sana ihtiyacı yoktu. Öyle bir hava yarattın ki, Eskişehirspor’a “Ben “buradayken siz bu maçı zor alırsınız” der gibiydin. Ama Eskişehirspor seni bile zorlayamadı. Maçın bence daha açık farklı bitmesi gerekirdi. Bazı pozisyonlarda topu Ivesa’nın üstüne vurdular, bazılarında da topu yanlış kullandılar.

Haberin Devamı

Eskişehir’in seneye işi zor

Eskişehirspor eğer bu kadroyla seneye de devam ederse ligde işi zor olur. Çünkü bu sene alt tarafta düşenler zayıftı. Bir de Ankaraspor olayı onları rahatlattı. Ama seneye bu böyle olmaz. Düşünün, 90 dakika boyunca Eskihirspor’un pozisyonu yok. Bunda pay Fener’in iyi oynaması mı? Bir parça evet. Ama F.Bahçe’nin oyununu kırıp kırmızı siyahlılar biraz top yapabiler mi? Kesinlikle hayır. Ne yaptılar? Ellerini kaldırıp teslim oldular.  Sevinsinler, maç 5-0 ya da 6-0 bitmedi.

Sezonun en iyisi

Sezonun en iyisi

Yazarın Tüm Yazıları