Galatasaray artık ikinciliği kovalasın

Koca bir ikinci yarı hücum edemediler. Sivas üzerine geliyor, arka tarafı kabak gibi açık. Gidemiyor. Çünkü G.Saray, son 10 maçtır takım olma özelliğinden uzaklaştı. Bunun sebeplerini de herhalde yöneticiler bilirler.

Haberin Devamı

TÜRK futbolunda muazzam gelişmeler var! Kulüpler Birliği, “Futbolumuz nasıl ilerler” diye toplantılar yapıyor! Hepsi bir komedi filminin parçaları. Çünkü herkes suratına bir maske takmış oynuyor. Özellikle bazı başkanlar. Niye?
F.Bahçe’de Emre önüne gelen saldırıyor, posta atıyor, tekme savuruyor. Sonra gidiyor yalandan gülücük dağıtıyor. Eğer mağluplarsa aynen devam ediyor. Eğer galiplerse hafif çiçek dağıtıyor. Dönüyorsunuz, aynı işleri Keita yapıyor. Top yokken gidip adamın kaval kemiğine basıyor, oyunu sinirlendiriyor. Mesela bu iki oyuncuyu teknik direktörleri atılmasın diye zaman zaman oyundan alıyorlar. Öbür tarafta Barış diye bir oyuncu var G.Saray’da. Her maç bunlara yakın işler yapıyor. Ama hesap soran yok. Nitekim, yaptığı inanılmaz bir hareketle oyundan atılıyor. Belki de maçı çevirebilirler ama takım 10 kişi kalıyor. F.Bahçe’de bu işleri yapan Lugano ve Bilica var.
Maç başlıyor, G.Saray inanılmaz pas hataları yapıyor. Ama Sivasspor bunlardan faydalanamıyor. Keita’dan santrfor yapıyorsunuz. Neden? Yanlış transfer politikası yüzünden. Keita’yı orada oynatınca onu rakibin kucağına atıyorsunuz, verimi azalıyor. Bu sefer sinirleniyor, tuhaf işler yapmaya başlıyor.
Hayalet santrfor Jo
G.Saray ilk yarım saat treni kaçıran adamın vagonun kapısına yapışması gibi hareketler yapıyor ama kontrolsüz. Sonra oyuna Jo giriyor. Jo’nun markası santrfor. Ama hayalet santrfor tipi. Ayhan’ı yok sayıyorsun, ısrar ediyorsun. Sonra denize düşünce sarılmaya kalkıyorsun, olmuyor. Zemine bahane bulamazsın, harika. Ve bu zeminin maliyeti bedava. Bir futbolcu fiyatı bile değil. Ama bizim büyük idarecilerimiz görmüyorlar veya işlerine gelmiyor.
Arda bu maçta tribündeydi, geçen maçta yedek kulübesinde. Bana kimse hikaye anlatmasın. Bir futbolcuyu eğer yedek olarak kulübede oturtuyorsan o her an oynayacak demektir. Yok eğer en ufak bir sorunu varsa oynama konusunda, yedek de soyundurmayacaksın. Ve kimsenin ağzına ciklet vermeyeceksin. Burada teknik direktör kadar futbolcunun da sorumluluğu ve hakkı vardır, yedek soyunup soyunmama konusunda.
Koca bir ikinci yarı G.Saray hücum edemiyor, hem de 1-0 önde. Sivas üzerine geliyor, arka tarafı kabak gibi açık. Gidemiyor. Çünkü G.Saray takım olma özelliğinden son 10 maçtır inanılmaz derecede uzaklaştı. Bunun sebeplerini de herhalde yöneticiler bilirler.
Rakiplerine bağlı
Bu maça çıkana kadar G.Saray’ın şampiyonlukta yüzde 10’a kadar şansı vardı. Bu dakikadan sonra sıfırlandı. Şimdi ikinciliği kovalamaları lazım. O da nasıl olur? Beşiktaş’ın Trabzon’la ve Fener’le oynayacağı maçlara bağlı. Onun için de bir benzetme vardır, ülkemizde. El elin eşeğini ıslık çalarak ararmış. Bu önümüzdeki iki hafta F.Bahçe, Beşiktaş ve G.Saray’ın durumu netleşecek.

Haberin Devamı

Hesap soran yok

Haberin Devamı

G.Saray’da Barış diye bir oyuncu var. Her maç bunlara yakın işler yapıyor. Ama hesap soran yok. Nitekim, yaptığı inanılmaz bir hareketle oyundan atılıyor. Belki de maçı çevirebilirler ama takım 10 kişi kalıyor.

Türk futboluna yakışıyor!

Dün gece televizyonda maçı izleyenler sakın “Kötü futbol izledik” demesinler. Haksızlık yaparlar. Futboldan başka her şey vardı. Karate, judo, güreş, boks ve küfür. Bu da Türk futboluna çok yakışıyor. Özellikle bazılarına. Sahnede olmayanlar kıs kıs gülüyorlardır, maskelerinin arkasından.

Bursa’yı şampiyon yaparlar mı? HAYIR

BAZI yöneticiler çıkıyorlar, beyanatlar veriyorlar. Hakemleri, federasyonu suçluyorlar. Bazıları hakem soyunma odalarını basıyor. Ama bakıyorum kim daha fazla bağırırsa, kim daha fazla ses çıkarırsa o sonunda başarılı oluyor. Sistem öyle gelmiş. Efendi olursanız eziliyorsunuz. Onun için de Bursaspor’un şampiyon olmasını istiyorum. Futbolculuğumda da hakemliğimde de bunun acılarını çok çektim. Ama dün geceki maçı izliyorum, bizim oynadığımız zamanlardaki terbiye oranı daha iyiymiş. Yolda yürürken herkes bana soruyor, “Bursa’yı şampiyon yaparlar mı?” diye. Ve cevapları kendileri veriyorlar: “Bursa’yı şampiyon yapmazlar.” Bu cümlelerin ayıbı ne bana ait ne de bana bu soruyu soranlara. 30 yıldır Türk futbolunu idare edenlerin, hakemlik yapanların, antrenörlük yapanların, yöneticilik yapanların ayıbıdır bu cümleler... İnşallah bu sezon sonu bunların sonu gelir ve maskeleri düşer.

Haberin Devamı

Galatasaray artık ikinciliği kovalasın 

Galatasaray artık ikinciliği kovalasın

Galatasaray artık ikinciliği kovalasın

Yazarın Tüm Yazıları