Bilgili ve Canaydın

‘‘Şampiyonluk için her şeyi yaparım. Tarih ikinciyi değil, şampiyonu yazar. Bu yola giden her yol doğrudur’’ cümlelerinin arkasına sığınan ve maalesef yıllardır başarılı olan çok kulüp, teknik direktör, başkan gördüm.

Ama maalesef Türk futbol tarihi şampiyon olan kadar, hatta daha fazla bu işi yapanlardan hala bahsediyor. Demek ki çirkin yollardan geçmişiz. Bunu hepimiz kabul ediyoruz. Arada bazılarımız yüksek sesle söylüyoruz. Onlar da, o ahlaksızlar tarafından mahkemeye verilerek susturuluyorlar. Kulüp başkanı demek, o kulübün şahsiyeti demek, her şeyi demek. Çünkü fatura sonunda ona kesilecektir. Dün Serdar Bilgili ve yönetim kurulu, Beşiktaş'ın şampiyon olamaması pahasına tarihi bir karar aldılar ve uyguladılar. Nouma'nın yaptığı iş eşittir Türk örf ve adetine karşıdır. Yani Nouma'nın infaz maddesi budur.

Siz ne yaptınız?

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'a bu satırlardan şimdi sormak mecburiyetindeyim. Çünkü iş artık bu boyutlara geldi. Takriben bundan 2, 2.5 ay önce Florya Metin Oktay Tesisleri'nde antrenmana başlamak için sahaya doğru yürüyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kendisine doğru yönelen kameramanlara dönerek, ‘‘Çekin çekin. Havalar ısınsın size başka yerlerimi de çektireceğim. Ama o kasetleri sonra ellerinizden alacağım’’ dedi. Sayın Canaydın, Nouma buna benzer bir hareketi statta yaptı. Senin teknik direktörün Fatih Terim de bu sözleri kameramanlara, yani Türkiye'ye haber taşımaya çalışan, sadece işini yapan emekçilere karşı sarfetti. Sayın Canaydın, o günden bugüne o olay hakkında en ufak bir araştırma yaptınız mı? Görüntüler var mı? Teknik direktörünüz hakkında ne gibi bir işlem yaptınız?

Gelecek cevabı bekliyorum. Merak ediyorum, şampiyonluk Türkiye'de her türlü değerlerin üzerinde midir?
Yazarın Tüm Yazıları