Farktan kurtuldular

Galatasaray kopuk kopuk oynuyor. Takım olarak defans yapmasını bilmiyorlar. Orta alan diye bir anlayış ve oyun yoktu. Sadece ileridekiler ve geridekiler vardı. Trabzonspor telaş etmese, biraz kontrollü oynasa farka giderdi.

Haberin Devamı

HİÇ uzatmayalım. Trabzonspor hak ederek kazandı. Telaş etmeseler, biraz daha kontrollü olsalar, maçı 2-0 yapsalar farka giderlerdi. Peki bunun sebebi ne? G.Saray takımı kopuk kopuk oynuyor. Hem 90 dakikada zamana karşı, hem de oyun içinde kademeler arası kopuk kopuk oynuyor.
Sarı kırmızılılar öncelikle takım olarak defans yapmasını bilmiyorlar. Oyunun hiçbir anında 4’lü 5’li baskı yapıp top kazanamadlar. Birisi göstermelik, yalandan rakibe bakıyor, diğerleri toptan ve rakipten kaçıyorlar. Hep kafalarında “arkadaşım topu kapsın bana versin, ben oynayayım” var. Öyle oynansaydı, rahmetli babam da oynardı.
Defansın sözlük karşılığı, defetmekten gelir. Yani aldığın topu en kestirme yoldan uzaklaştıracaksın. Aldığın topu en kestirme yoldan orta alana göndereceksin. G.Saray defansı ne yapıyor? Topu defedeceğine kalesine davet ediyor.
Emre kadar Neill da suçlu
Bizim zamanımızda Beckenbauer diye bir oyuncu vardı, liberoydu. Çoğu zaman oyunu liberodan kurardı, başlatırdı. Allah vergisi bir kabiliyetti. Çok futbolcu da yıllarca ona özendi. Aynen dün akşam Emre’nin yaptığı gibi. Yenilen golde suçun tamamını Emre’ye yüklemeyin. En az Emre kadar Neill’ın de o pozisyonda hatası var. Çünkü top Neill’dayken ve daha kenardayken oyunu sol dıştan devam ettirebilirdi. O ne yaptı? Hiç alakasız yerdeki Emre’ye attı. Zaten Emre’ye döndüğünde rakip forvet baskıyı yaptı ve kaptı.
Dün akşam G.Saray’da orta alan diye bir anlayış ve oyun yoktu. İleridekilerle geridekiler vardı. Dua etsinler fark yemediler.
Franco hepsini seyretti
Trabzonspor attığı golde kaptığı top gibi daha birçok pozisyonda pres yaparak top kazandı. Ama G.Saray 90 dakikada bir tane bile aynı baskıyı yapamadı. Trabzon kalecisi iyi gözüktü. Toplar da üstüne geldi. Ama Trabzonsporlular o kadar gol kaçırdı ki, G.Saray kalecisi bu kaçıranların hepsini seyretti. Çünkü kaleye gelse kurtarma şansı olmayacaktı.
Jo teknik olarak iyi oyuncu. Ama hep 40 kilometre süratle giden bir araba gibi. Ne 90 kilometreye çıkıyor, ne 30 kilometreye iniyor. Çok yavan. Ama ufaklık Dos Santos daha etkili. Yalnız o da dinlene dinlene oynuyor.
Sırıkla atlamış gibi
Trabzonspor Ersun Yanal’la bir ivme kazanmıştı. Sonra getirdikleri Hugo Broos ne Türk futbolunu biliyordu, ne de Trabzonspor’u. Bazı futbolcularla dalga geçiyordu. En net misali Alanzinho. Şenol, yavaş yavaş ama doğru işler yapıyor. Dün gece bu net bir şekilde gözüktü.
Bütün bu maçlar Bursaspor’u ilgilendiriyor. Bu hafta daha şimdiden Bursaspor oynamadan bayağı puan kazandı. Bugün 3 puanı alırsa sırıkla atlama yapmış gibi bir haftayı daha geçirecek. Çünkü önümüzdeki hafta G.Saray, Fener’le oynarken, Bursaspor, Belediye ile oynayacak. Yani akıllı bir Bursa, telaş etmezse bu işi bitirir.

DÜĞÜM OLDULAR

Haberin Devamı

G.Saray’ın kullandığı bir korner atışı sırasında 5’i Trabzonsporlu, 4’ü G.saraylı olmak üzere 9 futbolcu adeta düğüm oldu. Sarı kırmızılılar buna benzer birçok pozisyon buldu ama gol yapamadı.

Haberin Devamı

Farktan kurtuldular Farktan kurtuldular

Farktan kurtuldular Farktan kurtuldular

Yazarın Tüm Yazıları