Hikaye anlatmayın

İLK yarısı uyutan bir maç. İkinci yarısı ise çok hareketli ve tempolu. Zemin karşıdan yeşil gözüküyor ama yakına girdiğinde kötü.

Haberin Devamı

Futbolcular istedikleri şeyi tam yapamıyorlar. Birinci yarı Kasımpaşa eski görüntüsünden çok uzaklarda. Aslında eski görüntüsünden çok uzak biri daha var: Yılmaz Vural. Ya da bu yarı “ağır abiyi” oynuyor. Ama bu “ağır abi” görüntüsü ona yakışmıyor. Ne demişler, “İşçisin sen, işçi kal.” Futbolcu stilini değiştirmeyecek, hakem de teknik direktör de...
Dünkü maç 90 dakika iki tarafa da gitti geldi. Ama oyun şekline göre, girilen pozisyonlara, atılanlara ve kaçırılanlara göre hakkı beraberlikti. Beşiktaş 2 gol yedi, araya karbon kağıdı koysan aynı goller çıkar. Yusuf etkili değil ama Mustafa onda ısrar ediyor. Tabata’yı Beşiktaş’a daha fazla ısıtmak lazım ama Denizli onu soğutuyor. O zaman faydalanamazsın, çünkü bu oyuncunun maç eksikliği sırıtıyor. Mustafa, Tello’ya gösterdiği ısrarı Tabata’ya gösterse bu oyncu geldiğinden bugüne kadar Beşiktaş’a 3-4 puan daha kazandırabilirdi.
Kasımpaşalı oyuncuların bir şeye dikkat etmeleri lazım. Kaleci Murat ile mümkün olduğu kadar az oynamaları gerekir. Özellikle de Murat’ın sol ayağına doğru pas vermemeleri lazım. Çünkü bunların hepsi tehlike olarak Kasımpaşa kalesine dönüyor.
Mustafa’nın iki değişikliği Beşiktaş’ı hareketlendirdi. O arada 2 de gol buldular ama defans dengesi de bozuldu. Hücuma tehlikeli çıkan siyah beyazlılar bu sefer kontra toplarla defansta büyük açıklar vermeye başladılar.
Denge bozuldu
Bu hakemi, 3-4 hafta önce Belediye-Trabzon kupa maçında 17 tane sarı kart gösterdiği için eleştirmiştim. O maçın yalnızca kısa özetini seyrettim. İlk defa 90 dakikasını izledim. Özgür Yankaya bana iyi bir kumaş olduğu intiba verdi. İkili mücadeleleri çok abilerinden daha iyi yorumluyor. Bu maç kilitlenmedi tamam, ama ikili mücadelelerde ters kararlar verseydi kilitlenebilirdi. Şunun altını çizelim; bu hakeme şans verip dikkatle izlemek lazım ve üzerinde durmak lazım. Bana öyle geldi. Eğer bir yırtarsa, 10-12 sene hep yukarıda kalır. Her şeyi müsait.
Beşiktaşlılar diyorlardı ki, “İyi oynamadık ama bu saatten sonra bize hep 3 puan lazım.” Hikaye anlatıyorlardı. İyi oynamadan maç kazanamıyorsun. Dünkü maç bunun örneklerinden biridir. İyi oynamadan maç kazanıp şampiyon olmak Türkiye Cumhuriyeti devletinin liglerinde oluyor. Alman, İngiliz, İspanyol liglerinde ise iyi oynayanlar puan alıp şampiyon oluyorlar.

Haberin Devamı

Hikaye anlatmayın

Haberin Devamı

Hikaye anlatmayın

Yazarın Tüm Yazıları