Sergen'e bağlanmışlar

SERGEN oynayacak, Beşiktaş kazanacak. Sergen sakatmış, kiloluymuş... Sergen, Sinan'la öpüşüyormuş, Lucescu ile değil... Eğer bir takım, özellikle şampiyonluğa giden bir takım, at yarışları gibi son düzlüğe girdiğinde hala bir kişiye bağlanmışsa, o takım yanmış.

Haberin Devamı

Bir takımda 10 kişi çalışır, bir maçta bir veya iki kişi yıldızlaşır, bu doğaldır. Siyah beyazlıların en büyük özelliği neydi, mükemmel mücadele etmeleri, rakibi zorlamaları, pes ettirmeleri... Son altı maçtır bu yok. Sergen'in kayığında gidiyorlar.

Dün gece Ronaldo ile Cordoba hatasız bir 90 dakika oynadılar. Eğer üç tane net gol pozisyonunda araya atılan topu Ronaldo çelmese, Cordoba zamanlama hatası yapsa, Beşiktaş kaybederdi. Kime kaybederdi? Fenerbahçe'ye... Hangi Fenerbahçe'ye?. Şu anda, sezon başından bu yana 13 futbolcusunu gönderen Fenerbahçe'ye kaybederdi. Sakın, kazandık diye sevinmesinler. Gittikleri yol doğru değil. Eğer bu kafada devam ederlerse, Elazığ'da en fazla berabere kalırlar. Ama tahrik olurlarsa, ''Biz futbolcu değil miyiz kardeşim? Bu takımda sadece Sergen mi var?" derlerse, tekmeye kafa sokarlarsa, Galatasaray'dan bir adım önde oldukları ligi şampiyon olarak bitirebilirler. Ama, dün geceki görüntüleriyle bitiremezler.

Nouma'yı iyi kullanmalı

Eğer Beşiktaş şampiyon olmak istiyorsa, özellikle Nouma'yı iyi kullanması lazım. Çünkü gerektiğinde, kapanan defansta kapıyı kıracak adam lazım. O da Nouma. İlhan, hala manken gibi... Japonya'da kaldı.

Ama tabii Nouma'nın, golü attıktan sonra ellerini şortuna sokup, tombala çekmesine bir anlam veremedim. Birinci çinkoyu geçti, ikinci çinkoyu aştı, hala devam ediyor. Tombalayı bulmaya gayret etti. Onda da başarılı oldu. Ali Aydın, uzun süreli takip etseydi, onu atar mıydı bilemem. Türk örf ve adeti bunu kabul edemez. Eğer bu işi Fransa'da yapıp, onay alırsa bilmem. Ama, Futbol Federasyonu, kaseti seyredip, onu Disiplin Kurulu'na gönderir mi, onu hiç bilemem. Geçen hafta Zago'yu gönderemediler. O zaman Nouma'ya da güçleri yetmez. Yani şu gösteriyor ki, bundan sonraki haftalar gücü, gücü yetene...

Yazarın Tüm Yazıları