Otostopçular bedava tatil için öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Otostopçular bedava tatil için öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2001 02:56

2 aydır kayıp olan işadamını, aracına aldığı 3 otostopçunun öldürdüğü ortaya çıktı. Yakalanan iki zanlı, ‘‘Parasını alıp Antalya tatilini bedavaya getirmek istedik’’ dedi.

İki aydır kayıp olan Aydınlı işadamı Yılmaz Yarenci'nin (47) Çanakkale'de bir cinayete kurban gittiği belirlendi. Cinayetle biten olay, kuruyemiş pazarlamacısı Yarenci'nin temmuz ayı başında, minibüsüyle Aydın'daki evinden ayrılmasıyla başladı. Daha sonra işadamından haber alamayan ailesi polise başvurdu. Yarenci'nin minibüsü 10 Temmuz'da Çanakkale'de, içinde çek ve senetler olan bond çantası da yat limanında bulundu.

Bozdurulan çek ele verdi

Yarenci'nin kayıp çeklerinden birisi 15 Ağustos'ta İstanbul Pendik Etibank Şubesi'nden tahsil edilince çeki bozduran kişi yakalandı. Adı açıklanmayan bu kişi 100 milyon liralık çeki, Hayrettin Kırçiçek (22), Ömer Cumalı (19) ve Kerim Gezen'den (19) aldığını söyledi. 20 gün sonra Babaeski'de yakalanan Cumalı ve Gezen sorgularında cinayeti itiraf etti.

Ölüm planını vapurda yaptılar

İki sanık, Hayrettin Kırçiçek'le birlikte otostop yaptıklarını ve Yarenci'nin minibüsüne Keşan'da bindiklerini söyledi. Antalya'ya tatile gitmek istediklerini söyleyen otostopçular, ‘‘Araba vapuruyla Lapseki'ye geçtik. Yarenci'nin çok parası olacağını düşünüp vapurda plan yaptık. Paraları alıp tatili bedavaya getirecektik’’ dediler. Sanıkların ifadesine göre plan Lapseki çıkışında uygulamaya konuldu.

Taşla ezdiler

Önce Kerim Gezen midesinin bulandığını söyleyerek aracı durdurttu. Minibüsten inilince Gezen, Yılmaz Yarenci'nin üzerine saldırdı, Kırçiçek de taşla defalarca başına vurarak öldürdü. Sanıklar, Yarenci'nin 500 milyon lira, 101 dolar, 200 markıyla üzerindeki çeki alıp, cesedi bir çukura gelişi güzel gömdüler. Yarenci'nin cesedi, yabani hayvanlar tarafından parçalanmış halde bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürerken polis Hayrettin Kırçiçek'i arıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!