Atina Eurolymp Haftası Sona Erdi

Güncelleme Tarihi:

Atina Eurolymp Haftası Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2010 17:34

Türk yelkenciler 3 sınıfta podyuma çıktı. Atina Eurolymp haftası sona erdi. Şampiyona Yunanistan'da gerçekleşti.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın Atina kentinde Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Hırvatistan, Polonya, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere bu yıl 6 ülke katılımıyla gerçekleşdi şampiyona. Gülçlü rakipleri olamsına rağmen başarılı bir seri geçiren sporcularımız Fınn sınfında  Akif Muslubaş gümüş madalya İYK,  Laser Standart da Onur Bilgen gümüş madalya İYK, Laser Radyal de Çağla Dönertaş FB bronz madalya aldılar.

 ISAF Grade 2 değerindeki Laser yarışlarında;

Standart ( Erkekler Tek Olimpik sınıf )  33 yarışmacı arasında Onur Bilgen İYK ikinci , Mustafa Çakır (Heybeliada)11. Cem Gözen İYK  14. Alican Başeğmez İYK 16. Anıl Berk Baki İYK 19. ve Utku Gönener FB23. oldular.

Laser Radial (Bayanlar Tek Olimpık sınıf )  23 yarışmacı arasında Çağla Dönertaş üç FB . Pınar Kaynar İYK  9. oldular  

Haberin Devamı

ISAF Grade 3 değerindeki  Yarışlarda 

Finn ( Erkekler  Tek Olimpık sınıf ) yarışlarında  17 yarışmacı arasında Akiİ Muslubaş ikinci İYK , Alican Kaynar FB 5. Efe Kuyumcu Çeşme Yelken 7.oldular.

 ISAF Grade 2 değerindeki  

470 Sınıfı ( İki Kişilik Olimpık sınıf)  yarışlarda 25 Ekip arasından Deniz ve Ateş Çınar İYK 5. Hakan ve Efe Karakaplan Deniz Gücü 13. oldular.

Kafilenin başkanlığını Eralp Hoşgör, Antrenörlükleri ise Necdet Gürsel ve Malte Philipp yaparken, destek personeli olarak bu konuda oldukça tecrübeli Laver Akkaya ve Haydar Ceyhan görev yaptılar. Türk milli takimiyla artık konusunda uzman teknik hocalar çalışmakta, bu konua sporcuları da ayrıca motive etmiş görünmekte. Dr.Malte Phlilipp'in, uzun bir aradan sonra tekrar milli takımla ilgilenmeye başlaması sonuçları etkilemeye başladı. Malte olimpiyat 8 liği kazanan ekibin başında bir dönem İYK da teknik direktörliük yapmıştı. Türk yelkenine katkıları oldukça fazla oldu. Bir dönem yelken sporunun belirli hedeflere odaklanmasına getirdiği bir çok çalışma prensibiyle katkı sağladı. Adeta format atmıştı. Sporcular arasında haklı bir üne sahip ve sevilen bir antrenör ve hala o dönem çalışmalar konuşulmakta. Getirtiği prensiplerin başında performans sporculuğu, profesyonel antrenörlüğü ve ücretiyle dikkat çekmişti. Tekrar bir sporcu tarafından özel olarak davet edilip daha sonra ise TYF tarafından iki genç finn sporcusu çalıştıranı olarak çağırıldığı konuşulmakta. Malte döneminin eski genç sporcuların bir cogu şimdi genç yaşta kulüp antrenörleri profesyonel çalıştırcılar. Maltenin öğrencisi olan başarılı sporcu Necdet Gürsel ise aynı kafilede eski hocasıyla görev yaptı. Tüm ekibi tebrik ederken TYF tarafından artık ülkemizde yarışları yapılmayan  Finn sınfında Akif  ve genç sporcular Onur ve Çağla'nın başarıları dikkat çekici ve geleceğe umut vermekte. Başarılarının devamını dileriz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!