İşi bileceksin

ARTIK foto finişe geliyoruz. Çok iyi oynadık, çok pozisyona girdik ama kaybettik... Rakip çok sert oynadı, çok kapandı, pozisyon bulamadık...

Hakem, göstere göstere hakkımızı yedi... Kırmızı kart vermesi gerekirdi... Penaltımız ne oldu? Aleyhimize verdiği penaltı rezalet...

Arkadaşlar, sen futbol takımıysan, sen iyi teknik direktörsen, sen kulübü iyi yönetiyorsan bütün bunların hepsinin önlemini alacaksın, sezon sonunda da şampiyon olacaksın. Gerisi lafı güzaf. Mışlar, mişler... Yani, halamla amcam olayı. Hani bıyığı olsaymış amcam olurmuş derler ya, onun gibi bir şey.

G.Saray iyi mi oynadı? Hayır. Kötü mü mücadele etti? Ona da hayır. ‘‘Ben bu maçı alacağım’’ demiş futbolcular. Çıktılar, mücadele ettiler. Rakibe hemen hemen hiç pozisyon vermediler. Karambol ve çarpma pozisyonları var birkaç tane. Ama G.Saray'ın girdiği net dört tane gol pozisyonu var. Lukunku, iki tane kolayı kaçırdı, bir tane zoru gol yaptı.

Futbol mücadele etmeyince olmuyor, çeneyle de olmuyor, koşarak oynanıyor. G.Saraylılar son zamanlarda az konuşuyorlar, çok koşuyorlar. Beşiktaşlılar da tersine, az koşup çok konuşmaya başladılar...

Futbol kalitesi düşük

Yalnız, bu hakem tayinleri enterasan. Bu kadar FIFA hakemi varken, bu kadar maç idare etmiş diğer hakemler varken, daha az maç alan istikbaldeki görüntüsü de olmayan FIFA şannsı gözükmeyen bir hakeme nasıl bu maçı verirsiniz? Doluya koyuyorsunuz olmuyor, boşaltıyorsunuz yine olmuyor. Neden... Çözmek mümkün değil.

G.Saray'ın son 10 dakikada bir ofsayt kaldırılan bir de faul verilen iki pozisyonu güme gidiyor. İkisi de bence temiz pozisyon. Niye? Herhalde birileri daha iyi bilyor!

Türkiye Ligi'nde bu sezon futbol kalitesi düşük. G.Saray ya da Beşiktaş oynadıkları bu futbolla şampiyon olacak. G.Birliği onlara göre daha iyi oynuyor ama üçüncü. Yani kader utansın. Tabii, burada Kader mi utansın, Hatice mi, Mehmet mi o tartışılır. İktidarımıza paralel olarak işlerimiz inşallah ve maşallaha kalmış durumda. Bundan sonra G.Birliği, Beşiktaş ve G.Saray iyi futbol oynarlar, tribündeki seyirci de keyif alır. Keçiboynuzu gibi 10 saat çiğneyip, bir damla tat almayalım.
Yazarın Tüm Yazıları