Mantıklı olmalıyız

DİYARBAKIRSPOR dünkü olaylardan sonra talimatlara göre küme düşer mi? Futbol Federasyonu büyük ihtimalle yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçıyla ilgili yeşil kırmızılılar aleyhine hükmen mağlubiyet verecek.

Dünkü İstanbul BŞB maçı için de aynı karar alınırsa o zaman Diyarbakırspor küme düşer. Ama, Futbol Federasyonu bu maçlarla ilgili yeniden oynatma, hükmen mağlubiyet veya maçın o anki skorunu tescil etme gibi kararlar verebilir.
Ayrıca, futbolculara ve hakeme yönelik fiili bir olayın gerçekleşmemesi de hükmen mağlubiyet kararı alınmasını etkiler.
1-0 ağır basıyor
Diyarbakırspor küme düşürülürse, bundan sonra oynayacağı maçlarda da otomatikman rakipleri 3-0 galip gelir. O ana kadar oynadığı maçlar da tescil edilir. O zaman da ortaya büyük bir haksızlık çıkar.
Bence federasyon, İstanbul BŞB maçını 1-0 tescil eder, Diyarbakırspor da bu kararla küme düşmez.
Kedi bile girmez
Bir daha da güvenlik açısından çok zor olan Atatürk Stadı gibi yerlerde Diyarbakır oynamayacağına göre, güvenliği iyi olan, tel örgüleri olan statlarda maçlarını yaptırır, sahaya taraftar değil kedi bile giremez. Futbolcu zaten etliye sütlüye karışmaz, geleceğinden korkar. Futbol Federasyonu da üzerine yük almaktan kurtulur.
Bana, İstanbul BŞB-Diyarbakırspor maçının skorunun 1-0 tescil edilmesi daha mantıklı geliyor. Bu karardan sonra da bazı PKK yanlısı Diyarbakır taraftarlarının art niyetli provakatör eylem girişimleri önlenebilir. Bomba da onların kucağında patlar.
Yazarın Tüm Yazıları