Çolakkadı: "Müsteşar ile idari konuları görüştüm"

Güncelleme Tarihi:

Çolakkadı: Müsteşar ile idari konuları görüştüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2010 15:12

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, 26 Şubat 2010’da Four Seasons Otel’de Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Karahan ile idari işlere ilişkin görüştüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Başsavcıvekili Çolakkadı görüşmede Balyoz Soruşturması'nda emekli ve muvazzaf askerleri tutuklayan üye hakim Ali Efendi Peksak’ın ise, kesinlikle bulunmadığını ifade etti.

Basın mensuplarının soruları üzerine kısa bir açıklamada bulunan Turan Çolakkadı, Adalet Bakanı Müsteşarı Ahmet Karahan ile görüştüklerini kabul ederek şunları söyledi:
"Biz başsavcı ve başsavcı vekilleri idari iş yapıyoruz. Adalet Bakanı ile veya bakanlık müsteşarı ile görüşmemizden daha doğal ne olabilir. İdari konuları görüşürüz. Kesinlikle öyle adli şeyleri görüşmeyiz. İdari işlerle ilgili zaman zaman görüşürüm. Görüşmede benden başka kimse yoktu. Otelde olmasına ilişkin ise doğal, burası kalabalık oluyor. Kalabalık olduğu için de buraya kimse gelmiyor. Bizim görüşmemiz Cuma günü 26 Şubat akşam saatlerinde gerçekleşti. Dolayısıyla akşamleyin Balyoz soruşturmasıyla ile ilgili bütün işler bitmişti. Soruşturma ile ilgili işlemler Perşembe gününe kadar bitmişti."

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Karahan ile yapılan görüşmede üye hakim Ali Efendi Peksak’ın bulunduğu yönündeki iddilara ilişkin ise başsavcı vekili Turan Çolakkadı, "Görüşmede benden başka kimse yoktu" dedi. Balyoz Soruşturması'nda tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın sorgusundan önce soruşturmayı yürüten savcının arandığı yönündeki iddialara ilişkin soruya ise Turan Çolakkadı, "Bunu bilemem" diye yanıt verdi.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Karahan ile Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’nın Balyoz Soruşturması'nın yürütüldüğü Beşiktaş’taki adliye binasının bitişiğindeki Four Seasons Otel’de görüşme yaptıkları saatlerde Emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Korgeneral Engin Alan'ın sorguları sürüyordu. Çetin Doğan ile Engin Alan ise 26 Şubat 2010’da saat 23.30’da tutuklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!