Doğru bir tane

DİYARBAKIR’da dün yarım kalan maç pek çok açıdan Türk insanının kendisini yargılaması gereken bir maç olarak hafızalarda kalacak.

Haberin Devamı

Neden?
Sezonun ilk yarısındaki Bursaspor-Diyarbakırspor maçında Bursa seyircisi, Atatürk Stadı’nda Diyarbakırspor sahaya çıktığında “PKK dışarı” diye bağırdı. Futbol Federasyonu’nun ceza yönetmeliğinde buna verilecek cezanın şekli kısıtlıydı. Onun için federasyon yalnızca 50 bin TL para cezası verdi Bursa’ya. Ammavelakin hemen toplanarak bu gibi örnek durumlarda verilecek ceza yönetmeliğini değiştirdi. Bu cezanın miktarı 100 bin TL’ye çıkarıldı. Büyük para cezasının yanında olayın şekline göre saha kapatma, puan silme ve seyircisiz oynama cezalarına varan hükümler getirildi. Yani, Bursaspor-Diyarbakırspor maçı bu konuda bir milat oldu.
Cevap veremezler
Maraton programında ve Hürriyet gazetesinde, ilk yarıda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, “Hakemin kafasının yarıldığı an o maç oynanmamalı” dediğimde çok ahkam kesenler oldu. Hatta daha da ileri gittiler. Psikolojik, sosyolojik ve biyolojik konularda değerlendirme yaparak hakemin ne muazzam bir kararla maçı oynattığını yazdılar. O zaman “Hakem haklı” diyenler, dünkü Diyarbakırspor-Bursaspor maçını yarıda bırakan Mustafa Kamil Abitoğlu’na da “Haklı” diyecekler.
Aynı konuda iki tane doğru veya iki yanlış olmaz. Bir tane doğru vardır... Abitoğlu’nun yaptığı doğrudur. Ama... Diyarbakırspor’un şunu deme hakkı vardır:
3 tane doktor getirilmişti
“Kardeşim, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda hakemin kafası yarıldığında soyunma odasına Özel Acıbadem Hastanesi’nden 3 tane doktor getirdiniz. Konsültasyon yaptınız. Psikolojik, sosyolojik, biyolojik tedaviler yaptınız. Sonra aynı hakemi sahaya sürdünüz. Diyarbakır’da Acıbadem Hastanesi olmayabilir. Bizde de Tatlıbadem Özel Hastanesi var. Kafası yarılan, kanı pekmez gibi akan hakemi, aynı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda olduğu gibi doktorlar getirip, aynı tedavileri uygulayıp maça devam ettirseydiniz. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ile Diyarbakır Atatürk Stadı’nın farkı ne?”
Bu konuda Diyarbakırspor ne söylese, verecek en ufak bir cevapları olamaz. Bu işler böyledir. Doğru bir tanedir. Herkese aynı kuralı, aynı şekilde uygulayacaksın.
Not: Diyarbakırspor seyircisi Diyarbakırspor ligde kalsın istemiyor. Herhalde Diyarbakırspor’u sevmiyor. Çünkü yaptıklarının başka bir anlamı yok. Herhalde Diyarbakır Belediyespor’un maçı olsaydı, bunları yapmazlardı.

 

Yazarın Tüm Yazıları