Fener taraftarı aldatılıyor

Cefakar F.Bahçe taraftarı herşeye rağmen stadı dolduruyor, çocuğunun rızkından kesip Fenerium’dan alışveriş yapıyor. Kar, kış demeden deplasmanlara gidiyor. Ama bir gerçek var, yıllardır aldatılıyor.

Haberin Devamı

NİHAT Özdemir arkadaşımdır, iyi tanırım. Beyefendi biridir. Sineği incitmez. Aynı Özdemir, “Etik değerler artsın, etik değerlerin artmasına öncülük ediyorum” diyen Fenerbahçe Kulübü adına, İstanbul BŞB maçından sonra açıklamalar yapıyor. Teknik olarak yaptığı açıklamalarda bazı yerlerden kılavuz hizmeti aldığı kesin. Ama dikkat etmesi lazım, kılavuzu karga olmayacak.
Nihat Özdemir, hakem için “Fenerbahçe düşmanı” diyor. Sevgili Özdemir, yıllarca müteahhitlik yaptın o camiayı iyi bilirsin ama bizim camiaya uzaksın galiba. Bizim camiada düşmanlık olmaz. Futbolcu da hata yapar, hakem de hata yapar, teknik direktör de hata yapar. Çünkü bunlar 40-50 bin kişinin önünde canlı canlı oynanan bir oyunda hata yapıyorlar. Peki siz yöneticiler ne yapıyorsunuz? Masanın başında oturup, saatlerce konuşuyor ve bir karar veriyorsunuz. Ne kararları mı?
Hakemsen risk alacaksın
Teknik adam ve futbolcu transferi. Yani idari kararlar, yani takımın geleceğine yönelik kararlar. Kaç senedir aynı ekiple çalışıyorsun sevgili Özdemir? Ne zaman sıkışıyorsunuz, yaptığınız hatalar su yüzünü çıkıp görülüyor, o zaman önce hakemden başlıyorsunuz, sonra basına giydiriyorsunuz. Oradan federasyona atlıyorsunuz, federasyon başkanından, tahkim kuruluna, disiplin kuruluna, MHK’ye kadar uzanıyorsunuz. Sevgili Özdemir, 12 yıldır herkes hatalı. Sizler mükemmel işler yaptınız. Yaptıklarınız da ortada.Sevgili Özdemir, cefakar Fenerbahçe taraftarı sizin tüm bu yaptıklarınıza rağmen stadı dolduruyor, çocuğunun rızkından kesip Fenerium’dan alışveriş yapıyor, kar, yağmur, çamur demeden deplasmanlara gidiyor. Yıllardır bu güzelim seyirciyi aldattınız. Daha ne kadar aynı yoldan gidersiniz bilemem. Sevgili Özdemir, bir şey daha hatırlatayım. Başımdan geçen bir olayı. Eski program arkadaşım Hıncal Uluç bana “G.Saray düşmanı” dedi diye onu mahkemeye verdim. 5 bin lira tazminat aldım. Yarısını avukatıma verdim. Geri kalan yarısını da çatır çatır yedim. Fırat Aydınus size dava açar mı bilemem. Ama ben açtım ve kazandım. Selçuk Dereli açtı o da kazandı. Sonunda da hakemliği bıraktı. Zaten işte bu ufak ayrıntıda hakem olunuyor. Ya herşeyi kabul edip 45 yaşına kadar düdük çalacaksın. Ya da her türlü riski alıp o zaman hakem olacaksın.
NOT: Manisa’da 90+6’da evsahibi takım hücuma çıkarken Cristian’ın
koluyla aldığı top F.Bahçe’nin beraberlik golünün hazırlayıcısı oldu. O eli görmeyen hakem de Manisaspor düşmanı mıydı?

Haberin Devamı

Wenger olayı çözmüş

Haberin Devamı

Arsenal Menajeri Arsene Wenger’in bir sözü var, “Takıma bir Brezilyalı gerekli, iki Brezilyalı yararlı, üçüncüsü zararlı.” Bunu diyen adam dünyadaki ilk 5 teknik direktörden biri. Bu cümleleri de mutlaka yılların verdiği tecrübeyle söylemiştir. F.Bahçe’de 6 tane var. Birlikte yemek yerler ve birlikte gezerlermiş. Demek ki Fenerbahçe’de bu kadar Brezilyalı varken sarı lacivertlilerdeki  Zico aşısı tutmuştu. Diğer futbolcular da seviyordu. Zaten futbolcu sevmezse antrenörünü ipe götürür. Onlar profesyoneldirler ama çok kontrollü yaklaşmazsan, sevgi saygı çercevesini iyi korursan oynatabilirsin. Yoksa onlar seninle oynar, adamı maymun ederler. Fenerbahçe’deki yöneticiler, (Alaattin Metin aracılığıyla) bunu basına sızdırdılar.

Haberin Devamı

İşini doğru yapacaksın

ADNAN Polat’ı seversiniz, sevmezsiniz ama davranışlarıyla her taraftara sempatik geliyor. Gittiği deplasman maçlarının hepsinde o kulübün taraftarlarıyla el sıkışıp, sohbet ediyor. Kendini büyük görmüyor, yukarıdan bakmıyor. Çünkü onlardan biri o. Onun için de sempatik geliyor. Bu Polat gitti, Rijkaard’ı getirdi. Rijkaard da aynı sevecenlikte bir insan. Sisteminden taviz vermedi. Zaman zaman çok da eleştirilere maruz kaldı. Rijkaard’ın futbolu bilmediğinden bahsedildi. (Sevgili Hıncal Uluç kulakların çınlasın.) Futbolculuğu bile unutuldu. İnandığınız yoldan giderseniz, iş nerelere varıyor. Sen doğru iş yap, Allah sana yardım eder. Öyle maçlar kazanırsın ki kaybetsen ipe gidersin, ama sen doğru yaptığın için o iş doğru biter. Bu hakem için de teknik adam için de kulüp başkanı için de aynıdır. Gerisi La Fontaine’den masallar...

Haberin Devamı

İyi ki varsın Alaattin Metin

ALAATTİN Metin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a en yakın isimlerden biri. Dün, Akşam gazetesinde Fenerbahçe’de yaşananların perde arkasını yazmış. Yazıda, Aziz Yıldırım’dan başka Fenerbahçe’de herkesi suçluyor. Daum suçlu. Aykut Kocaman suçlu. Futbolcular suçlu. Daum ile Kocaman’ın arası iyi değil. Fenerbahçe’de olan bitenleri böylece öğrenmiş olduk. Fenerbahçe 14. noteri Alaattin Metin vasıtasıyla... Her şey tamam, iyi güzel de Metin’in yazdıklarının hepsini zaman zaman değişik basın organlarında duyduk, okuduk. Hepsine de Fenerbahçe Kulübü’nün resmi internet sitesinden yalanlama geldi. Allah’tan Türk spor basınında Alaattin Metin var. O kanaldan doğruları öğrenebiliyoruz. Yoksa basının yazdıklarının tümü yanlış (!) uydurma (!) yalan haber (!)
Ama ne zaman takım kötü giderse, Alaattin Metin’in yazdıkları doğru oluyor. Çünkü o yazılar başkanı ve yönetimi kurtarıyor. Peki şimdi bu futbolcuları nasıl oynatacaksın. Alaattin Metin’in yazdıkları doğruysa Daum ve Kocaman’a ne ceza vereceksin? Macun tüpten çıktı. Bir daha içeri sokamazsın.

Haberin Devamı

Marka değerimizi yine yükselttik!

ALEX’in golü konuşulacak güzellikteydi. Keita’nın güzel vuruşunu dünyada pek az futbolcu yapabilir. Tello’nun harika topuk pasını bir kişi bile konuşmadı. Peki ne yapıldı, “Bu hakem bizim takımın düşmanı” diyerek ligin marka değeri bir kez daha yükseltildi. Aferin sizlere...

Yazarın Tüm Yazıları