Volkan patladı

G.SARAY, Altay karşısında, diğer maçlarına göre daha derli toplu bir görüntü verdi.

Fatih, Bülent ile Xavier'in önüne Volkan'ı yerleştirmiş ve herhalde Volkan'a demiş ki, ‘‘Arkadaş, arkandaki iki arkadaşının arasına atılacak toplara ve aradan karşıdan gelecek adamlara dikkat et. Aldığın topları iyi dağıt. Oyuna da fazla burnunu sokma.’’ Çünkü Revivo'yu ve Baliç'i rahat oynattırmak istemiş. Onların defans gücü az olduğu için Cihan ile Volkan'a fazlaca defans görevi vermiş. Fakat, futbolun cilvesi işte. Volkan, aldığı her topu iyi kullandı. Rakip defansın arasına çok güzel toplar bıraktı. Frikikten attığı gol, kendine olan güvenini artırdı.

Futbolda her zaman topla gitmek, çalım atmak, verkaç yapmak etkili olmayabilir. Çünkü dünyada toptan daha hızlı hiçbir futbolcu yok. Zamanlaması güzel toplar atarsan, boşu boşuna depar atmaya da gerek kalmıyor. Altay ne yapmak istedi, anlamak mümkün değil. Hücum etmek istediler, yapamadılar. Defans yapalım dediler, onu da yapamadılar. Tamam, hakemin verdiği ters kararlar var. Bu hakem zaten genelde ters kararlar veriyor. Ama İstanbul'dan puan çıkaracaksan, özellikle hakemi de yeneceksin. Yardımcılara ve hakeme, İstanbul'a gelen misafir takımların fırça atma hakkı yoktur! Onları sadece ve sadece büyük takımların futbolcuları fırçalar!

Kart nerede?

Galatasaray'ın attığı birinci golden önce iki futbolcunun bacakları bence aynı oranda yukarıya kalktı, iki balet gibi. Ama hakemin takdiri tek tarafa oldu. Devamında 30'uncu dakikada Bülent'e bir elle oynama verdi. Bülent'in ellerinin topla hiç alakası yoktu. Herhalde hakem, Bülent'in sol kalça lopunu el gördü. Peki o zaman kart nerede? Galatasaray'ın ikinci golünde Ramazan, kalesinin neresinde durduğunu kaçırdı ki, aut diye bıraktı. 36'ncı dakikada Volkan'ın araya attığı top en az beş metre ofsayt. Ama yardımcı Selçuk Kaya, ‘‘Bu Volkan bu akşam çok iyi oynuyor. Beş metre ofsayt da olsa ben devam ettireyim’’ dedi. Şansı varmış, top ikinci vuruşta direkten döndü. ‘‘Galatasaray seyircisi, Beşiktaş seyircisine göre maçlara daha fazla geliyor’’ dedik. Dün akşam onlarda da eksilme vardı. Demek ki, para sıkıntısı yavaş yavaş bütün seyircileri vurmaya başladı.
Yazarın Tüm Yazıları