Fener 60 dakika yanıyor

Futbolda ayakta kalırsan, işi bitirirsin. Fenerbahçe kendisinden korkan ekibe kafa tutuyor. Ama üstüne gelen, ısıran rakip karşısında bocalıyor. Pili 60. dakikada bitiyor ve bu tarz takımlara cevap veremiyor.

Haberin Devamı

HER şey hikaye. Gerçek olan bir şey var, futbolda bunun önüne geçemezsiniz. Yeşil sahada ayakta duracaksın. İkili mücadeleyi kazanacaksın. Vakit geçip süreler ilerledikçe diri kalacaksın.
Dikkat edin Fenerbahçe’nin son 10 maçında, 60. dakikadan sonra kendine biraz direnç gösteren takımlara aynı şekilde cevap veremiyor. Eğer rakip korkar geri çekilirse, üstüne gidip işini bitiriyor. Ama, biraz kontra gösteren rakibe karşı arka tarafı, “Yaylalar, yaylalar”ı oynuyor...
Dakika 90+1. Kontrolsüz bir topla Bursaspor çıkıyor. Kalede Volkan var. Üç Bursalı hücum ediyor, Volkan’ın önünde de bir tane Fenerbahçeli var. Zaten orada da iş bitip Bursa maçı kazanıyor. Aslında Bursa Fenerbahçe’yi kupada da elerdi. Ama, hakem kararıyla İstanbul’daki maç Bursa’yı kurtaramadı...
Defansı bilmiyorlar
Şunu çok net olarak söylüyorum. Türkiye’de hakemler düdüğü ortadan çalsın, maçı yüzde 50, yüzde 50 kessinler her takım her takımı yenebilir. Bunun en canlı örneğini dün akşam Kadıköy’de yaşadık. Herkes diyor ki seyirci avantajı var. Sen sahada futbolunu oyna, seyirci tribünde ne yapabilir ki?
Fenerbahçe’nin çift santrhafları Lugano hariç kim oynarsa oynasın topu sürerek oyuna çıkmaya kalkıyorlar. Dün akşam Deniz yapmaya kalktı, Bilica zaten hep yapıyor. Hiçbir santrhaf topla hücuma kalkamaz. Hakkı yoktur. Çünkü topu kaptırdığı an geriye dönme şansı yoktur. Ya ölü toplarda hücuma giderler ya da hücuma ters taraftan katılırlar. Yani top kaptırıldığında geri dönme şansları olur.
Bu maçı çok ararlar
F.Bahçe çok geniş alanda baskı yaparak defans yapmaya kalkıyor, iki-üç futbolcu baskıyla oyundan düşünce bu sefer rakip F.Bahçe defansıyla karşı karşıya kalıyor. Yani sarı lacivertliler oyunu sıkıştırarak dar alanda oynayamıyorlar. Dün gece 90+1’de F.Bahçe rakibe 3’e 1 dezavantajla yakalanıyorsa bunun hiçbir izahı yoktur. Yarın sarı lacivertliler şampiyonluğu 1 puanla kaybederlerse bu maçı çok ararlar.

Haberin Devamı

Tekme meselesi

BURSASPOR’un beraberlik golünden sonra Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, kale direğini tekmeledi. Bu hakeme ve karara bir tepkiyse sarı kart görmesi gerekirdi ama yenen gole karşı bir tepsiyle kart gerekmiyordu.

Haberin Devamı

Yıldırım etkilenmedi

CEZA alanı içinde veya ceza alanı yakınlarındaki serbest vuruşlarda 9.15 ihlalleri avantaj da getirir, dezavantaj da. Dün gece bu Fenerbahçe’ye dezavantaj oldu. Bülent Yıldırım zaman zaman aynı pozisyonlarda değişik kararlar verdi. Ama, can alıcı noktalarda doğru kararlar da verdi. Bu seyirci baskısında fazla toz kaldırmadan verdiği kararları kabul ettirdi. Fenerbahçe’nin 60. dakikadan sonraki fizik güçsüzlüğü Bülent Yıldırım’ın zaman zaman aleyhine de olsa o bundan fazla etkilenmedi.

Bursa hakkıyla

BURSASPOR, Fenerbahçe ile oynadığı maçların hepsinde çok etkiliydi. Devamlı ayakta kaldı. Büyük takım, küçük takım sıkıntısı çekti. Ama, dün geceki Saracoğlu finalini bileğinin hakkıyla bitirdi.

Haberin Devamı

Güiza’ya doktor lazım

FENERBAHÇELİLER hep diyorlarki, “Son dakikalarda attığımız goller bizi şampiyon yapacak.” Peki yedikleriniz ne olacak? Fenerbahçe’nin kornerden attığı ikinci gol çalışılmış bir pozisyon. Geçen sezon bunu Roberto Carlos ile yapıyorlardı. Rakipleri de hala yiyorlar. Peki Fenerbahçe bu hatayı yapıyor da Bursa yapmadı mı? Güiza’nın net kaçırdığı pozisyonda aynı hatayı bu sefer Bursaspor yaptı.
Güiza gibi bir santrforu tek defansla bırakamazsınız. Ama Güiza’nın morali o kadar çok bozuk ki bu pozisyonlardan faydalanamıyor. Şunun altını özellikle çizerek söylüyorum. Güiza’ya özel bir doktor lazım. Futbol olarak değil, çocuğunu doğurduğu eşinin yaptığı haltlar bu futbolcu üzerinde psikolojik olarak derin izler bırakıyor. Bu da kesinlikle sahaya yansıyor.
Aslında böyle bir hatunu bulduğu için Güiza’yı sorgulamak lazım? O da onun sorunu. Herhalde bu hatunu çok aramış olsa gerek.

Yazarın Tüm Yazıları