Tekel işçilerinden sürpriz hamle

Güncelleme Tarihi:

Tekel işçilerinden sürpriz hamle
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2010 14:30

Tek-Gıda İş Sendikası, beklenmedik bir hamleyle Danıştay’ın yolunu tuttu. Sendika, 4-C’ye geçmek için tanınan 1 aylık sürenin iptali için başvuruyor. İptal gerçekleşirse TEKEL işçilerinin 4-C’ye geçmek için süreleri 4 Mart’ta dolmayacak ve 8 ay ek süre kazanacak. Hem de asgari ücretin iki katı maaşla.Yani bin 154 lira maaşla…

Haberin Devamı

Tekel işçileri 4-C’ye geçmemek için eylemlerini sürdürürken, Tek Gıda İş Sendikası yeni bir strateji belirledi. Buna göre sendika, 4-C’ye geçmek için tanınan 1 aylık sürenin hukuka aykırı olduğunu savunuyor. Sendika hukukçularına göre özelleştirme mağduru işçilerin 8 ay süreyle ‘iş kayıp tazminatı’ adı altında asgari ücretin iki katı maaş almaları gerekiyor.

Bin 154 lira maaş!

İşte hukukçular Tekel işçilerine bu hakkın tanınmadığını belirterek, bu uygulamanın iptali için Danıştay’a başvuruyorlar. Danıştay’ın durumun Mahkemenin sendikanın beklediği şekilde karar alması durumunda işçiler 8 ay süreyle net asgari ücretin iki katı kadar yani bin 154 lira maaş alacaklar.

Çadırlar dağıtılamayacak!

Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

Başbakan, 4-C’ye geçmek için tanınan bir aylık sürenin dolmasının ardından çadırlara müdahale edileceğini açıklamıştı. Mahkeme kararının işçilerin lehine sonuçlanması durumunda çadırların da dağıtılamayacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca lehte bir karar ile sendika zaman da kazanmış olacak. Öyle ki 8 ayın bitimi hükümet açısından genel seçim sürecine girilmesi anlamına gelecek. Dolayısıyla seçim sürecinde hükümetin işçileri karşısına almamak için makul bir çözüm bulacağı tahmin ediliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!