GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Portakal bahçesinde kış kaçamakları

Grapevine Cottage, Antalya’nın Kalkan ilçesi yakınlarında. Çevresinde çağlayanlar akan, yeşillikler içindeki İslamlar Köyü’nde. “Köyün eski adı Bodamya. Nehirler manasına gelirmiş” diyor Küçük Oteller Kitabı. Otel, portakal ceviz, incir ağaçlarıyla çevrili. Deniz manzaralı balkonunda kahvaltı yapıp, yürüyüşe çıkabilir, köydeki susam değirmenlerini görebilirsiniz. Sahibi İngiliz Deborah Harston, oteli İngiliz usulü bir Türk evi gibi süslemiş. Köşede ocak, duvarda kilim, yerde post, rafta bakır ibrik, kireç badana, konforlu yatak, batılı gustosu ve kütüphane/CD koleksiyonu var. Kış boyunca açık olan otel soba ve şömineyle ısınıyor. Kişi başı fiyatı kahvaltı dahil 90 TL. (Tel: 0242 838 60 78)

Kendi müze turunuzu organize edin

Sanat tarihi uzmanı Judith Walsh müzecilikte eksik bulduğu boşluğu doldurmak için 2001’de “tamamıyla kişiye özel sanat deneyimleri” yaşatan Art Smart’ı kurdu. Walsh, sayısız müze ve galeriyle yıllar içinde kurduğu bağlantılar sayesinde sanatseverlere ısmarlama turlar düzenliyor. Sanat danışmanı rehberliğinde 11 şehirde 43 müzeye düzenlenen özel turlardan herhangi birini seçebiliyorsunuz. New York, Londra, Paris, Atina, Roma, Şanghay, Tokyo ve Los Angeles konaklaması yaparak Metropoltan Sanat Müzesi, Tate Modern, Vasari Corridor, Sistine Şapeli, Versailles Sarayı ve Louvre’u ziyaret edebilirsiniz. Gezi öncesinde özel bir sanat koleksiyonunun nasıl oluşturulacağı hakkında sanat tarihi uzmanı Judith Walsh ile görüşme; hediye sahibinin taleplerine göre pek çok galeride alışveriş fırsatı da sunuluyor. (www.artsmart.com)

Bursa’nın yeni termal oteli

Çekirge semtindeki Marigold Termal SPA Oteli, restorasyondan geçen dört binanın birbirine bağlanmasıyla oluşturuldu. Beş yıldızlı otel 95’i standart, toplam 120 odalı. Butik otel yaklaşımıyla, odalarının dekorasyonunda farklı tasarımlar kullanıldı. İki restoran, şömineli barı, pastanesi, genişlikleri 50 ila 165 metrekare arasında değişen altı toplantı salonu bulunuyor. 85 metrekarelik termal havuzunda, otele ait kaynaktan gelen 46 derece sıcaklığında su kullanılıyor. Otelin SPA’sında jakuzi, Türk hamamı, şok ve macera duşu, buhar odası, kadınlara özel sauna, çamur banyosundan yararlanabilirsiniz. (Tel: 0224 234 60 76)

Şile’deki lezzet atölyesi

Lavanda Otel, Şile’nin Ulupelit Köyü’nde. 16 dönümlük meşe, kayın, çam ormanı içinde. Bazı odaları şömineli. Kendi restoranı, barı, SPA merkezi bulunuyor. Feryal - Emre Şen çiftinin 15 yıl önce kurduğu otel, dört mevsim açık. İtalya’ya mimarlık eğitimi için giden fakat gastronomiye merak salan oğulları Emre Şen ise otelin mönülerini hazırlıyor. Her türlü profesyonel ekipmanla donatılan mutfak yemek atölyesini andırıyor. Restoranın Türk ve dünya şaraplarından oluşan bir de kavı var. SPA’sında sauna, jakuzi, buhar odası, ısıtmalı su yatakları, hidroterapi banyoları bulunuyor. Kişiye özel aroma terapi yapılıyor. (Tel: 0216 736 56 41)

Yurtdışına yüzde 30 indirim

VIP Turizm, son dönemde sıkça görmeye başladığımız erken indirim kampanyalarına bir yenisini ekliyor. 21 Şubat-21 Nisan 2010 tarihleri arasında geçerli olacak kampanyada 1 Haziran’dan başlayarak yılbaşına kadar olan belirlenmiş tatil, özel günler ve bayram dönemlerinde, yurtdışı tur ve tatil seçeneklerine yüzde 30’a varan indirim fırsatları uygulanıyor. Bu indirimlerinden yararlanmak için turun tamamını ödeme zorunluluğu yok. 200 Euro’luk ön ödemeyle tatile gidilecek dönemi belirtmek yeterli. İster gideceğiniz şehri, isterseniz de gideceğiniz zamanı bir ay öncesine kadar değiştirebilmeniz mümkün. Kampanyada peşin ödeme yapılmadığı için geri ödeme sorunu bulunmuyor.

Seyahate çık, gıda kazan

Parolu kart sahipleri, 31 Mart 2010’a kadar, Setur’un da aralarında bulunduğu 17 paro üyesi işyerinde yapacakları toplam 500 TL ve üzeri alışverişlerinde, “Paro Market Paketi” kazanıyor. Gıda ürünlerinden oluşan Market paketini, ister kendi adresinize, isterseniz hediye olarak göndermek istediğiniz başka bir adrese ücretsiz olarak teslim ediliyor. Parolu kartınızı kampanyaya kayıt ettirmek için, market yazıp, 16 haneli parolu kart numaranızı SMS ile 7276’ya göndermeniz ya da www.paro.com.tr sitesinde kampanya sayfasından kaydolmanız yeterli. Kampanyaya SMS ile kayıtlandıysanız, kazandığınızı paro size SMS ile bildiriliyor.
False