Kobra Erdoğan baba ocağında

Güncelleme Tarihi:

Kobra Erdoğan baba ocağında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2001 02:56

Almanya'da RTL ve Türkiye’de Kanal D'de gösterilen sevilen dizi ‘‘Kobra’’nın Türk oyuncusu Erdoğan Atalay, tatil için sevgilisi tiyatro oyuncusu Annmarie Pollmann ile baba ocağı İzmir'e geldi.

Tam 7 yıldır Avrupa'nın 9 ülkesinde gösterilen ‘‘Kobra’’ dizisinde ‘‘Semih’’ adlı bir Türk komiseri canlandıran ve Alman meslektaşıyla otobanda suçluların korkulu rüyası haline gelen Erdoğan Atalay, 2.5 yıldır birlikte olduğu Alman tiyatro sanatçısı Annmarie Pollmann ile Foça'da babası Teoman Atalay'ın yazlığında dinleniyor. Atalay, Türkiye'de çevireceği filmin senaryosu için çalıştığını söyledi.‘‘Kadınları ve arabaları seviyorum’’ diyen Atalay, saat koleksiyonu yapıyor. Pek çok tehlikeli sporla uğraşan Erdoğan Atalay, filmdeki riskli sahnelerin çoğunu dublörsüz oynadığını söyledi. Yılda en az bir kez Türkiye'ye geldiğini belirten Atalay, Kobra'nın İtalya'da en iyi yabancı dizi seçildiğini, önümüzdeki günlerde ödülünü almaya gideceğini kaydetti.

1966 doğumlu Atalay'ın babası Türk Teoman Atalay, annesi Alman Berbel. Annesiyle babasının yolları 11 yıl önce ayrılmış. Baba Almanya'nın güneyinde Laufen'de, kendisi ise kuzeyde Berlin'de oturuyor. İkisinin de işleri yoğun, aradaki mesafe uzun olduğu için biraraya gelemeyen baba oğul, her yaz Foça'da buluşup hasret gideriyor. Erdoğan Atalay düne kadar Almanya'da tiyatro sanatçısı- film artisti- dizi oyuncusu olarak bilinirken, bu yılki tatilinde artık konu komşunun tanıdığı bir star olarak geldi yazlığa. En çok da çocuklar tarafından seviliyor Erdoğan Atalay. Ancak bir Türk olarak en büyük eksiği Türkçe bilmemesi. Bu yüzden ‘‘Nasılsa öğrenir’’ diyerek Türkçe öğretemediği oğlunun tercümanlığını yapmak da baba Atalay'a düşüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!